مسئول واحد بیماریهای غیر واگیر شهرستان بویراحمد، گفت: کلیه متقاضیان ازدواج باید جهت ثبت قانونی ازدواج دائم،گواهی انجام غربالگری در شبکه های بهداشت و درمان را به منظور شناسایی ازدواجهای پر خطر از نظر بروز اختلالات ژنشناسی (ژنتیکی) به دفاتر ازدواج ارائه نمایند.
مسئول واحد بیماریهای غیر واگیر شهرستان بویراحمد، گفت: کلیه متقاضیان ازدواج باید جهت ثبت قانونی ازدواج دائم،گواهی انجام غربالگری در شبکه های بهداشت و درمان را به منظور شناسایی ازدواجهای پر خطر از نظر بروز اختلالات ژنشناسی (ژنتیکی) به دفاتر ازدواج ارائه نمایند.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهیددامیده شهرستان بویراحمد؛ شهلا رحیمی مسئول واحد بیماریهای غیر واگیر شهرستان بویراحمد به مناسبت روز جهانی تالاسمی، به تشریح تاریخچه ی این بیماری و همچنین اقداماتی که باید درزمینه پیشگیری از ابتلا به این بیماری انجام گیرد پرداخت.
شهلا رحیمی گفت: طی سال های 1375-1370 برنامه پیشگیری از تالاسمی در برخی از شهرستانهای کشور به صورت آزمایشی به اجرا گذارده شد و از اواخر سال 1375،وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی تصمیم به گسترش این برنامه در سطح کشور گرفت.
وی افزود: .در سال 1376 نیاز به تشخیص پیش از تولد به دلیل گسترش برنامه و اصرار تعداد زیادی از زوج ها به ازدواج و علاقه به داشتن فرزند به شدت مطرح شد، وزارت مطبوع با شناسایی امکانات بالقوه و موجود به سرعت به سازمان دهی این خدمت در کشور اقدام کرد.این اقدام که همزمان با بازگشت فارغ التحصیلان ایرانی به کشور و توسعه ی سریع فن آوری ژنتیک در جهان بودبه سرعت شکل گرفت و نتیجه داد.
وی عنوان کرد:مطابق ماده 75قانون برنامه ششم پنج ساله توسعه مصوب 25/12/95که شامل 124 ماده می باشد،کلیه متقاضیان ازدواج باید جهت ثبت قانونی ازدواج دائم، گواهی انجام غربالگری در شبکه های بهداشت و درمان را به منظور شناسایی ازدواجهای پر خطر، از نظر بروز اختلالات ژنشناسی (ژنتیکی) به دفاتر ازدواج ارائه نمایند.موارد در معرض خطر میتوانند به مراکز مشاوره اعم از مراکز بهداشت وابسته به وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی یا مراکز مشاوره مورد تأیید سازمان بهزیستی ارجاع و چنانچه نیاز به آزمایش ژنشناسی (ژنتیک) باشد در چهارچوب احکام ماده 70 این قانون به مراکز مجاز معرفی شوند.
وی در ادامه گفت: در برنامه کشوری پیشگیری از تالاسمی، زوج ها بعد از مراجعه به دفترخانه برای ثبت ازدواج، به آزمایشگاه های غربالگری تالاسمی ارجاع داده می شوند و آزمایشگاه بعد از انجام آزمایشهای تالاسمی، نتایج آزمایشهای انجام شده را برای تفسیر به تیم مشاوره ژنتیک ارجاع می دهد. در تیم مشاوره ژنتیک، پزشک مسئول تفسیر آزمایشهاست و این تفسیر براساس الگوریتم کشوری شناسایی زوج های ناقل تالاسمی صورت می گیرد.
در پایان شهلا رحیمی گفت: مهم ترین اقدام در هنگام ازدواج انجام به موقع آزمایش های تالاسمی و انجام مشاوره با تیم مشاوره ویژه تالاسمی است، پیش ار اعلان هر ازدواج در بین افراد فامیل، برگزاری مراسم نامزدی و یا عقد، آزمایش های خون را باید در آزمایشگاههای ویژه آزمایش های تالاسمی انجام داد، زیرا:- انجام آزمایش خون هنگام ازدواج اجباری است.
-نتیجه آزمایش ممکن است بیش از سه روز تا سه ماه طول بکشد
-مشاوره با زوجین ناقل تالاسمی ممکن است طولانی شود.
142-7