دکتر مسلم شریفی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، بر اهمیت پزشکی خانواده و نظام ارجاع، این دو رکن اصلی تحقق عدالت در سلامت، تاکید کرد و افزود: استقرار و توسعه پزشکی خانواده از برنامه های مهم و اساسی دولت چهاردهم در حوزه سلامت است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علومپزشکی یاسوج؛ مسلم شریفی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به اهمیت پزشکی خانواده و نظام ارجاع در تحقق عدالت در سلامت اظهار داشت: پزشکی خانواده و نظام ارجاع دو جزء کلیدی در تحقق عدالت در سلامت محسوب می شوند.
وی بیان کرد: این دو مکانیسم با هدف دسترسی عادلانه به خدمات سلامت، کاهش نابرابری ها، بهبود کیفیت مراقبت ها، و بهینه سازی منابع بهداشتی-درمانی طراحی شده اند.
وی پزشکی خانواده را نخستین سطح تماس افراد با نظام سلامت دانست و بیان داشت: این سیستم مبتنی بر مراقبت های اولیه، جامع، پیوسته و مبتنی بر جامعه است. شریفی ابراز داشت: پزشکان خانواده به عنوان دروازه بان نظام سلامت، خدمات اولیه را بدون تبعیض به تمام گروه های اجتماعی (شهری، روستایی و …) ارائه می دهند.
شریفی با اشاره به نقش پزشکی خانواده در پیشگیری از بیماری ها تصریح کرد: این مدل خدمات سلامت، با تمرکز بر آموزش، پیشگیری و مدیریت بیماری های شایع (مانند دیابت یا فشارخون)، از تشدید بیماری ها و هزینه های درمانی جلوگیری می نماید.
وی خاطرنشان کرد: پزشکان خانواده با آشنایی با شرایط اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بیماران، می توانند نیازهای ویژه گروه های آسیب پذیر (مانند سالمندان یا افراد کم درآمد) را شناسایی و به آن پاسخ دهند و با حل مشکلات سلامت در سطح اولیه، از مراجعات غیرضروری به بیمارستان ها و مراکز تخصصی بکاهد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نظام ارجاع را سیستمی دانست که در آن بیماران تنها با توصیه پزشک خانواده (سطح اول) به سطوح تخصصی تر (سطح دوم و سوم) ارجاع داده می شوند.
وی ادامه داد: این نظام از موازی کاری و سردرگمی بیماران جلوگیری می کند و با هدایت بیماران به سطوح مناسب مراقبتی، از اتلاف منابع (مانند زمان متخصصان یا تجهیزات بیمارستانی) جلوگیری می نماید.
وی خاطرنشان کرد: بیماران کم درآمد با دسترسی به خدمات اولیه ارزان قیمت، از تحمیل هزینه های سنگین مراجعه مستقیم به متخصصان بی نیاز می شوند و نظام ارجاع تضمین می کند که خدمات تخصصی به افرادی اختصاص یابد که واقعاً به آن نیاز دارند، نه به کسانی که دسترسی بیشتری دارند. شریفی با اشاره به اجرای برنامه پزشکی خانواده در ایران از سال ۱۳۸۳ و تاکید ریاست محترم جمهور بر استقرار و توسعه این برنامه، ابراز امیدواری کرد با طراحی و اجرای صحیح، این برنامه بتواند چالش های عدالت و اقتصاد سلامت را به نحو معناداری کاهش دهد.