پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز یکشنبه ، 1403/09/04

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس مسئول برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت:تغذیه با شیر مادر به جهت تقویت سیستم ایمنی بدن کودک، سلاحی مطمئن در برابر ابتلای فرد در سنین بزرگسالی به انواع بیماری ها است.


کارشناس مسئول برنامه ترویج تغذیه با شیرمادر در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت:تغذیه با شیر مادر به جهت تقویت سیستم ایمنی بدن کودک، سلاحی مطمئن در برابر ابتلای فرد در سنین بزرگسالی به انواع بیماری ها است.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، فرناز شجاعی ابراز داشت: هفته جهانی تغذیه با شیر مادر با شعار " تغذیه با شیر مادر زیر بنای زندگی سالم"از 10 تا 16 مرداد ماه به جهت اهمیت این مهم برگزار می شود.


تغذیه با شیر مادر، زیر بنای زندگی سالم


وی آگاه سازی مردم در مورد ارتباط بین تغذیه با شیر مادر با تغذیه خوب، امنیت غذایی و کاهش فقر را یکی از اهداف این هفته عنوان کرد و ادامه داد: تثبیت تغذیه با شیر مادر بعنوان زیر بنای زندگی سالم، مشارکت افراد و سازمان ها برای تاثیر بیشتر و تقویت موقعیت برای ترفیع تغذیه با شیر مادر بعنوان بخشی از تغذیه خوب ، امنیت غذایی و کاهش فقر از دیگر اهداف این هفته محسوب می شود.


کارشناس مسئول برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج یادآور شد: شیر مادر به عنوان بهترین و مقوی ترین غذا، تمامی نیاز های ضروری تغذیه ای کودک را بر طرف می کند.


واکسینه شدن بدن نوزاد با شیر مادر


وی با بیان اینکه شیر مادر، نوزاد را در مقابل بسیاری از بیماری و عفونت ها محافظت می کند، تاکید کرد: شیر مادر خطر ابتلابه بیماری های قلبی و عروقی، پر فشار خونی، دیابت و چاقی و اضافه وزن در بزرگشالی را کاهش می دهد.


شجاعی رشد و تکامل مناسب فک و صورت، ارتباط بهتر عاطفی و جسمی با مادر، جلوگیری از پوسیدگی دندان، تکلم بهتر، ظریب هوشی بالاتر و کسب مهارت های تکمیلی و تحصیلی بهتر را از فواید تغذیه با شیر مادر عنوان کرد.


شیر خشک و مضرات مصرف آن برای نوزادان


وی ابتلا به دیابت، چاقی و اضافه وزن، آلرژی به مواد  مختلف، گوش درد، اسهال و استفراغ، آسم و درد های قولنجی را از مضررات شیر خشک در سنین نوزادی و بزرگسالی اعلام و اضافه کرد: ترکیبات شیر مادر بعد از هربار شیر دهی متناسب با وضعیت جسمی نوزاد تغیر املاح داده و نیاز های کودک را برطرف می کند در حالی که ترکیبات شیر خشک یکسان است.


نکات ضروری برای مادران شیرده


شجاعی مصرف تمام گروه های غذایی به صورت متعادل برای مادران در جهت تامین نیازهای نوزاد را ضروری عنوان و بیان کرد: مصرف میوه و سبزیجات توصیه می شود و از برنامه ریزی رژیم های غذایی لاغری که زیر نظر پزشک متخصص نیستند خودداری کنید.


وی مصرف رازیانه، کنجد و ماهی را موجب افزایش میزان شیرمادر دانست و تصریح کرد: مصرف الکل، سیگار، و غذاهای فست فود موجب کاهش میزان شیر مادر خواهد شد.


کارشناس مسئول برنامه ترویج تغذیه با شیرمادر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اذعان داشت: مصرف زیاد مواد کافئین دار همچون چایی و قهوه موجب بی قراری در شیر خوار و مصرف مواد حساسیت زا همچون شیر گاو، سویا و بادام زمینی توسط مادر سبب بروز مشکل در شیر خوار می شود.


شجاعی وزن گیری نامناسب نوزاد با توجه به شاخص های رشد را عاملی در جهت کافی نبودن شیر مادر دانست.


وی یادآور شد: در 6 ماه اول زندگی نوزاد باید منحصرا از شیر مادر استفاده شود و طبق نظر پزشک متخصص، مصرف قطره های مولتی ویتامین و داروهای ضروری بلامانع است.


وی توصیه کرد: شیردهی تا پایان 24 ماهگی برای نوزاد نیاز است و روند از شیر گرفتن باید به صورت تدریجی انجام گیرد در غیر این صورت موجب بروز مشکلات جسمی و عاطفی خواهد شد.


به گزارش وب دا؛ برگزاری کارگاه های آموزشی ترویج تغذیه با شیر مادر به صورت مجازی، کارگاه آموزشی ویژه مربیان مهد کودک و نمایندگان امور بانوان، مصاحبه های رادیویی و تلویزیونی و چاپ بنر، پمفلت و بروشور از اقدامات معاونت بهداشتی در هفته تغذیه با شیر مادر است.6