به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر رضا چمن با اشاره به توجه ویژه دولت یازدهم به مقوله مهم سلامت افزود: اجرای طرح تحول سلامت یکی از اقدامات خوب و قابل تقدیر وزارت بهداشت در دو سال اخیر است که با اجرای این طرح پدیده زیرمیزی و دریافت مبالغ نامتعارف از بین رفت.
وی با بیان اینکه با اجرای این طرح بخشی از مشکلات بهداشتی و درمانی استان حل شد اما هنوز در آغاز راه هستیم، گفت: در دو سال اجرای این طرح 130 پزشک متخصص و فوقتخصص در رشتههای مختلف جذب و 150 هزار نفر بیمار بستری شده در بیمارستانهای استان از خدمات طرح تحول نظام سلامت بهرهمند شدند.
دکتر چمن تصریح کرد: با اجرای این طرح میزان پرداختی از جیب افراد بستری شده در بیمارستانهای استان 6 درصد بوده این در حالی است که قبلا بیش از 60 درصد هزینهها توسط خود افراد پرداخت میشد.
وی با بیان اینکه مسئولان حوزه بهداشت و درمان همچنان پیگیر رفع مشکلات این حوزه هستند، رایگان شدن زایمان در بیمارستان را از دیگر برنامههای موفق این طرح دانست و تصریح کرد: انجام 15 هزار زایمان طبیعی و رایگان در بیمارستانها، ساخت 75 خانه بهداشت و درمان و افزایش سرانه درمان روستائیان از 46 هزار به 86 هزار تومان همه از برنامههای خوب این طرح در استان است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: توسعه مراکز فوریتهای پزشکی و اضافه شدن بیش از 7 واحد فوریتهای پزشکی بین جادهای و توزیع 23 دستگاه آمبولانس در بین مراکز و فوریتهای پزشکی از اقدامات انجام شده طی دو سال اخیر است.
وی از خرید و راهاندازی دومین دستگاه سی.تی.اسکن برای مرکز استان با اعتبار 2 میلیارد تومان خبر داد و افزود: دو دستگاه ام.آر.آی برای بیمارستان گچساران و دهدشت خریداری شده که دستگاه گچساران آماده بهرهبرداری و دستگاه بیمارستان دهدشت آماده نصب است.
دکتر چمن در ادامه با اشاره به شعار سازمان جهانی بهداشت در سال جاری گفت: غلبه بر دیابت شعار سازمان جهانی بهداشت است و در هفته سلامت که از اول اردیبهشت آغاز و هفتم این ماه به پایان میرسد اقدامات لازم برای تحقق شعار سال انجام میشود.
وی با بیان اینکه دیابت عوارض زیادی دارد و بیماری پر هزینهای است، افزود: 5 میلیون نفر در کشور به دیابت مبتلا هستند و در استان کهگیلویه و بویراحمد از هر 100 نفر افراد بالای 30 سال 7 نفر به دیابت مبتلا هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد بر توجه جدی به مسائل مراقبتی برای جلوگیری از بیماری دیابت تأکید کرد و یادآور شد: رعایت سبک زندگی سالم، اصلاح عادات غذایی نادرست، پرهیز از کمتحرکی و جلوگیری از اضافه وزن همه از عوامل جلوگیری از ابتلا به دیابت است.
وی با بیان اینکه داشتن تحرک و ورزش در کاهش ابتلا به دیابت مؤثر است، خاطرنشان کرد: این بیماری دارای عوارض زیادی است که قطع عضو و نارسایی کلیوی از عوارض مهم آن است.