پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز سه شنبه ، 1404/02/02

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

مدیر سلامت و محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان در همایش روز جهانی بهداشت محیط در یاسوج به تشریح عملکردها و وظایف مهندسین بهداشت محیط پرداخت.

مدیر سلامت و محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان در همایش روز جهانی بهداشت محیط در یاسوج به تشریح عملکردها و وظایف مهندسین بهداشت محیط پرداخت.


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویر احمد، مهندس محمد رضا قلعه گلاب افزود: بر اساس تعریف سازمان جهاني بهداشت(WHO) سلامتی، حالت كامل رفاه جسمي و رواني اجتماعي و نه فقط عدم بيماري يا ناتواني است، لذا بهداشت محيط عوامل محيطي مؤثر بر سلامت انسان و هر بيماري با اتيولوژي محيطي را در بر مي گيرد.


وی تصریح کرد: اولين قدم در راه تشكيل يك مرجع قانوني براي رسيدن به سلامت مردم در كشور با تشكيل شورايي به نام هيئت صحيه(مجلس صحت)در محل دارالفنون برداشته شد و در سال 1300 وزارتخانه جديدي به نام وزارت صحيه و فوايد عامه تأسيس گرديد.


وی اذعان داشت: در تاريخ 28/6/1320 شمسي وزارت بهداري با تشكيلات جديد تأسيس گرديد و مهندسی بهداشت از سال 1331 تا سال 1335 غالبا به صورت تیمی مرکب از مهندسین کادر ستادی وزارتخانه در نقاط مختلف کشور فعالیت داشته اند همجنین در آذر ماه سال 1332 اولین دوره کمک مهندسی ایران در پاکدشت ورامین (پلدشت سابق) تشکیل گردید.


مهندس قلعه گلاب با بیان اینکه در سال 1374 برای تعدیل نیروی انسانی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دو اداره کل بهداشت محیط و اداره کل بهداشت حرفه ای ادغام یافتند، تصریح کرد: تفویض اختیار مسئولیتها به دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی در آذر ماه 1379 اداره کل بهداشت محیط و حرفه ای به دفتر سلامت محیط کار و حرفه ای تغییر نام یافت  که در حال حاضر گروه مهندسی بهداشت محیط دانشگاه ها زیر نظر مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت منشعب از معاونت بهداشت وزارت مشغول به فعالیت هستند.


مدیر سلامت و محیط کار معاونت بهداشتی با اشاره به وضعیت فعلی بهداشت محیط در دانشگاه علوم پزشکی استان اضافه کرد: گروه مهندسی بهداشت محیط در سطح استان در معاونت بهداشتی(مرکز بهداشت استان) ترسیم گردیده و واحد بهداشت محیط در شبکه های بهداشت در مرکز شهرستان و بازرسین بهداشت محیط در مراکز بهداشتی درمانی (جامع سلامت) مستقر هستند که هم اکنون 160 نیروی بهداشت محیط در سطح استان و شهرستان ها، بیمارستان ها و مراکز بهداشتی درمانی مشغول به فعالیت هستند.


 مهندس قلعه گلاب بیان داشت: عمده فعالیت برتر بهداشت محیط از ابتدای سال 96 تا پایان بهار 97 تجهیز بازرسان بهداشت محیط در سطح استان به دستگاه های سنجش پارامترهای اساسی کنترل مواد غذایی در برنامه نظارت بهداشتی بر مواد غذایی به مبلغ یک میلیارد و 500 میلیون تومان و سنجش15 هزار و 420  پارامترها کنترل و نگهداری مواد غذایی توسط تجهیزات کنترل بهداشتی در صنوف انجام گرفته است.


وی از انجام 8 کار تحقیقاتی در زمینه بهداشت محیط و ارائه مقالات در همایش بین المللی بهداشت محیط در یزد خبر داد و گفت: جمع آوری 520 تن مواد غذایی آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی تاریخ مصرف گذشته و فاسد شده در سطح عرضه، انجام بازرسی از واحدهای تحت پوشش به تعداد565، 78 بازرسی طبق سامانه جامع بازرس، انجام نمونه برداری شیمیایی از آب شرب به تعداد دو هزار و 581 ، شش هزار و 919 نمونه برداری میکروبی و انجام صد و هشتادو نه هزار مورد کلرسنجی از آب شرب در سطح شهر و روستا ها طبق سامانه جامع بازرسی صورت گرفته است.


وی همچنین یادآور شد: هزار و 844 نمونه برداری از مواد غذایی در سطح عرضه، پنج هزار و  483 سنجش با دستگاه های پرتابل در محل عرضه، صدور نوزده هزار و 760 صدور کارت تندرستی برای شاغلین در مراکز عرضه مواد غذایی و اماکن عمومی پلمپ 551 واحدهای مختلف بهداشتی از دیگر موارد مورد بررسی بوده است.


قلعه گلاب یادآور شد: چاپ و توزیع بیست هزار کارت ویزیت با شعارهای بهداشتی،600  متر بنر تبلیغاتی و سه هزار پمفلت بهداشتی، دو هزار استیکر 190 و هزار و 500 استیکر دخانیات و سه هزار کیسه زباله خودرویی جهت ترویج فرهنگ بهداشتی و زیست محیطی سنجش پارامترهای بهداشتی از طریق سنجش با دستگاه توسط بازرسان  در مراکز طبخ و عرضه مواد غذایی و  پانزده هزار و 420 چالش های بهداشت محیط سطح استان انجام گرفت.


 وی از مدیریت پسماند عدم اجرای طرح مدیریت جامع پسماند در استان توسط نهادهای ذیربط گلایه و تاکید کرد: عدم وجود برنامه مدون جهت بازیافت زباله (طلای کثیف) توسط سازمان ها و نهادهای نربوطه عدم دفن بهداشتی زباله ها در جایگاه های دفن پسماند و ایجاد مشکلات عدیده زیست محیطی و بهداشتی ناشی از تل انبار زباله نبود امکانات و مدیریت صحیح در دهیاری ها جهت جمع آوری و دفع صحیح زباله از موارد مطرحی با اهمیت است.


مهندس قلعه گلاب ابراز داشت: جذب اشعه توسط واحدهای پرتوپزشکی، لزوم نظارت ایجاد دکل های مخابراتی در مناطق مسکونی و لزوم رسیدگی به موضوع جذب پرتوهای خورشیدی در استان به علت بالابودن ارتفاع و جذب بیشتر اشعه بحث وجود گاز رادون در منازل ضرورت دارد.


وی تصریح کرد: افزایش جمعیت حیوانات ولگرد، ایجاد بیماری های مرتبط، افزایش گازگرفتی، افزایش حشرات به علت راکد ماندن آب ها، دفع غیر بهداشتی فاضلاب، قطع شدن کانال های هدایت کننده پساب در پایین دست شهرها و روستاه ها ریخت زباله در سطح جداول و معابر و تفرجگاه ها و افزایش مگس و بیماری های قابل انتقال از این طریق مقاوم شدن حشرات و جوندگان به سموم اماکن عمومی و تفرجگاه ها نیاز به نظارت بیشتر دارد.


وی در پایان خاطر نشان کرد: آلودگی هوا، وجود گرد غبار در هوای استان در روزهای مختلف، لزوم هماهنگی جهت کاهش آسیب های انسانی، سوختن زباله و بالارفتن آتش سوزی در جنگل ها، وجود اتوبوس های مستهلک و غیر استاندارد در شهر یاسوج، لزوم ساماندهی وجود صنوف آلاینده و پر سر و صدا در سطح مناطق مسکونی و لزوم جابجای آنها موجب بروز مشکلات متعددی می شود.142-6