شیوا فرهادی مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت شهرستان دنا از فواید شیر مادر می گوید
خانم شیوا فرهادی؛ کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان در متنی توصیه ها و توضیحاتی در مورد شیر مادر به مناسبت روز حهانی شیر مادر شرح دادند:
هر ساله 10 لغایت 16 مرداد ماه هفته جهانی تغذیه با شیرمادر نامگذاری شده و شعارجهانی این مناسبت " “ توانمندسازی والدین، تقویت تغذیه با شیرمادر، حال و آینده” است
شیر مادر سرشار از مواد مغذی و دارای انواع ویتامین هاست و بهتر از هر چیز دیگری رشد فرزند دلبند شما راتضمین می کند .
کودکی که در دوران اولیه زندگی خود تغذیه مناسب داشته باشد به رشد و پرورش جسمانی کامل دست یافته ، در آینده فردی تندرست و شاداب خواهد بود
هر مادري مي تواند شيركافي براي تغذيه كودكش توليد كند، هنگامی توليد شيرمادر يا وزن گرفتن شيرخوار كافي نيست كه اطلاعات مادر بسيار كم يا نادرست است و يا از حمايت هاي كافي برخوردار نيست . توصيه هاي زير به شما كمك مي كند كه شيركافي توليد نمائيد.
راه های افزایش شیرمادر:
• مهم ترین راه: پوزیشن صحیح و مکیدن مکرر پستان ( 8 تا 12 بار در شبانه روز) است.
قانون عرضه و تقاضا : پستان هر چه بیشتر مکیده یا تحریک شود شیر بیشتری تولید خواهد شد و اگر مرتب تخلیه نشود به تدریج تولید و ترشح شیر کمتر می شود . مکیدن های ضعیف و کوتاه مدت از پستان سبب دریافت قسمت اول شیر که آب و قند بیشتری دارد می شود و شیرخوار از دریافت شیر چرب و پرکالری آخر وعده شیرخوردن محروم می ماند .
• شیر دادن از هر دو پستان : حداقل در 8-6 هفته اول عمر شیرخوار باید از هر دو پستان تغذیه کند یعنی بعد از شیرخوردن کامل از یک پستان ، او را به پستان دیگر بگذارند تا در صورت تمایل از آن پستان هم شیر بخورد . بعد از 8-6 هفتگی اگر شیرخوار با شیرخوردن از یک پستان کاملا"ً سیر شد و به خواب رفت و پستان دیگر را نگرفت، وزن گیری او هم مطلوب بود اشکالی ندارد که در هر وعده از یک پستان شیر بخورد. بدیهی است که در وعده بعد باید به پستان دیگر گذاشته شود .
• از دادن مایعات دیگر ، دادن پستانک باید خودداری شود .
• داشتن اعتماد به نفس ، آرامش و عدم نگرانی و اضطراب
توجه: در دوران نوزادی فاصله دو نوبت شیردادن روزها بیش از 1.5 تا 2 ساعت و شب ها بیش از 3 ساعت نباشد.
