دکتر سید امین حسینی مطلق؛ معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: در راستای تحقق اقتصاد دانش بنیان از طریق کنسرسیوم های توسعه فناوری ( میان بازیگران بنگاه های سمت تقاضا، شرکت های فناور و دانش بنیان و مراکز پژوهشی) اعضای تفاهمنامه با تشکیل کنسرسیوم در صورت فراهم شدن الزامات همکاری موافقت نمودند.
به گزارش وب دا یاسوج؛ ایران یکی از مهمترین اقلیم های تنوع زیستی گیاهان در جهان است. بازار عصاره های گیاهی حدود 4/34 میلیارد دلار است و پیشبینی این بازار تا سال ۲۰۲۷ حدود ۶۵ میلیارد دلار است. فرض و هدفگذاری ۵ درصدی از بازار جهانی که به سبب توانمندی فناورانه و اقلیم غنی ایران دور از دسترس نیست، بازار ۳ تا ۵ میلیارد دلاری برای محصولات محتمل است که در حال حاضر این میزان کمتر از ۲۰ میلیون دلار است.
این صنعت بخشی از اقتصاد ۲۲۵ میلیارد دلاری داروهای گیاهی است و بازار حدود ۶۰۰ میلیارد دلاری و محصولات خوراکی بر پایه عصاره هاست.
صنعتی سازی تولید فراورده های با ارزش افزوده بالا از گیاهان به میزان زیادی اقلیم سازگار، اشتغال زا و قابل مقیاس به دور افتاده ترین بخش های اقلیمی و روستایی ایران است و جزء معدود حوزههای دانش بنیانی است که مستقیماً در زندگی اقشار کم درآمد جامعه تاثیرگذار است.
با وجود فعالیتهای علمی و پژوهشی فراوان در این حوزه صنعتی سازی استخراج و تجاریسازی فرکشن های گیاهی همچنان با مشکلات فراوان روبروست و در مرحله آزمایشگاهی واقعی مانده است.