سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و استان کهگیلویه بویراحمد: برای تحقق گام دوم مبارزه با کووید- ۱۹ (کرونا ویروس) توصیههایی برای مردم و هماستانیها اعلام کرد.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و استان کهگیلویه بویراحمد برای تحقق گام دوم مبارزه با کووید- ۱۹ (کرونا ویروس) توصیههایی برای مردم و هماستانیها اعلام کرد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر محمد مهدی بانشی، با تاکید بر رعایت فاصله گذاری هوشمند گفت: الزامات سلامت محیط کار در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: افراد در صورتی که علائم تنفسی مرتبط با کووید ۱۹ یا وجود تماس نزدیک با بیمار در بدو ورود به محل کار را دارند فرم خود اظهاری را تکمیل کنند.
وی با بیان اینکه از ادامه فعالیت شاغلین بیمار و مشکوک به بیماریهای تنفسی ممانعت شود، افزود: افراد مشکوک به بیماری به مراکز درمانی ارجاع داده شوند.
دکتر بانشی بیان کرد: استفاده از وسایل حفاظت شخصی از جمله ماسک و دستکش برای افراد شاغل در محیط کار الزامی است، ضمن اینکه تدابیر لازم برای حفظ فاصلهگذاری فیزیکی با مشتریان اتخاذ شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی عنوان کرد: مواجهه چهره به چهره کاهش و فاصله یک تا دو متر (حداقل ۱متر بین شاغلین و مشتریان) رعایت شود و سیستم تهویه مناسب پیشبینی یا پنجره محل کسب باز گذاشته شود.
دکتر بانشی با اشاره به ضرورت استفاده از محافظ یا شیلدهای محافظتی (پلاستیکی یا شیشه ای )برای میز صندوق دار و نوار نقاله متحرک یا پیشخوان فروش بر ممنوع بودن دریافت وجه نقد تاکید کرد و گفت: پرداخت ها ترجیحاً به صورت آنلاین یا با استفاده از آپ ها و یا کارتخوان کارت توسط مشتری و وارد نمودن رمز و مبلغ صرفاً توسط فروشنده باشد.
وی یادآور شد: نیروهای خدماتی در هنگام نظافت از لباس حفاظتی، ماسک ،چکمه و دستکش استفاده کنند و دستمال نظافت یکبار مصرف اختصاصی آغشته به مواد گند زدا برای تمیز کردن میز صندلی ابزار کار و سایر وسایل به کار گرفته شود.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد همچنین توصیه کرد: افراد در هنگام عطسه یا سرفه کردن دستمال کاغذی به همراه داشته باشند و در غیر اینصورت از قسمت داخل آرنج موقع عطسه و سرفه استفاده شود.
دکتر بانشی، گفت: خودداری از تماس دست ها به چشم ،بینی و دهان قبل از شستن و ضدعفونی کردن مورد توجه افراد باشد همچنین مواد گند زدا به مقدار کافی در محل کسب( بر پایه الکل جهت ضدعفونی دست متصدی و مشتریان) و (بر پایه الکل یا کلر جهت گندزدایی سطوح محل کار) تهیه شود.
وی عنوان کرد: در مکان های کسبی که امکان ایجاد صف وجود دارد باید محل توقف افراد با فاصله حداقل یک متر روی زمین مشخص شود و افراد از دست زدن غیر ضروری به اشیا و کالاها خودداری کنند.
رییس مرکز بهداشت استان در پایان خاطرنشان کرد: افراد در صورت مشاهده هر گونه شکایت و یا پیشنهادی با سامانه رسیدگی به شکایات مردمی ۱۹۰ تماس حاصل کنند.