توصیه های تغذیه ای برای شرایط خاص و گروه های ویژه در ماه مبارک رمضان
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز با توجه به اهمیت تغذیه در گروه های خاص اظهار داشت: توصیه های تغذیه ای برای بیماران ، گروه های سنی مختلف و افراد با شرایط ویژه مانند مادران باردار در ماه مبارک رمضان متفاوت می باشد. به عنوان مثال نوجوانانی که سال نخست روزه داری را آغاز می کنند، به علت گذران دوران رشد به توجهات بیشتری نیاز دارند. رعایت تنوع و تعادل در استفاده از تمامی گروه های غذایی بسیار مهم و ضروری است. دریافت کافی شیر و لبنیات (حداقل در دو وعده سحر و افطار) و منابع غذایی آهن و روی ، ویتامین آ و ویتامین ب12 و انواع گوشت ، حبوبات، تخم مرغ، انواع خشکبار ومغز ها که در رشد و خون سازی نقش دارند، توصیه میشود.انیس نیک فطرت در ادامه بیان داشت: برای مادران باردار و شیرده در سه ماه اول و سوم بارداری به دلیل اینکه صدمات جبران ناپذیری به رشد جنین وارد می شود، روزه گرفتن توصیه نمی شود. اما در سه ماه دوم بارداری اگر مادر کم وزن نباشد و مواد غذایی کافی دریافت کند و جنین نیز شرایط رشدی خوبی داشته باشد، روزه گرفتن ایرادی ندارد. وی در ادامه افزود در دوران شیردهی در شش ماه اول با توجه به اینکه روزه داری ممکن است باعث اختلال در شیردهی شود و تنها منبع غذایی نوزاد شیر مادر است، توصیه نمیشود. اما در شش ماه دوم اگر مادر برنامه تغذیه ای مناسب و کودک منحنی رشد طبیعی داشته باشد روزه گرفتن مانعی ندارد.کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز اذعان داشت: افراد مبتلا به دیابت در بعضی شرایط مانند اینکه قند خون قبل از سحری بالاتر از350mg/dl باشد و اگر برای کنترل دیابت قرص مصرف میشود و یا باید در طول روز انسولین تزریق کند و اگر عوارض دیابت نمایان شده باشد بهتر است روزه نگیرند.انیس نیک فطرت در پایان توصیه نمود: در سایر بیماری ها مانند پرفشاری خون و بیمارری های قلبی عروقی ، درصورتی که بیماران تحت کنترل باشند روزه گرفتن بلامانع است اما بیمارانی که دچار گرفتگی عروق قلبی هستند و دارو مصرف میکنند نباید روزه بگیرند.