..
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان توصیه های تغذیه ای لازم برای مردم زلزله زده سی سخت را ارائه نمود.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان شهرستان دنا؛ شیوا فرهادی به شرح زیر است:
بسمه تعالی
الصّحّة افضل النّعم:« سلامتی بهترین نعمت است»
با سلام و آرزوی سلامتی برای شما عزیزان...
خداوند متعال را سپاسگزاریم که وقوع زلزله در شهر سیسخت برای هیچ از همشهریان آسیب جانی در پی نداشت و با استعانت از درگاه الهی امیدواریم شهرمان را مقاومتر از گذشته بسازیم...
با توجه به بحران زلزله که در شهر سیسخت به وجود آمده، توجه به اصول تغذیه و مدیریت صحیح تغذیه، پاسخ به یک نیاز ضروری است.
بنابراین در خصوص اهمیت تغذیه در زمان بحران نکاتی لازم است که به آنها اشاره میشود:
⏪1-تامین انرژی و توجه به گروه های حساس و آسیب پذیر که از نظر تغذیه در معرض خطر بیشتری قرار دارند مانند کودکان- مادران باردار و شیرده- سالمندان و معلولین
⏪2- تاکید بر رعایت دو اصل مهم تنوع و تعادل در مصرف مواد غذایی
⏪3-استفاده از تجهیزات مورد نیاز و رعایت اصول نگه داری مواد غذایی جهت جلوگیری از فساد مواد غذایی
⏪4-توجه ویژه به تهیه غذای سالم و رعایت نکات بهداشتی جهت پیشگیری از بروز مسمومیت های غذایی
⏪5-مصرف مکمل های دارویی که از طریق مراکز و پایگاه های بهداشتی توزیع می گردد.
⏪6-از مصرف خودسرانه شیرخشک برای کودکان خودداری شود و توصیه به مصرف شیر مادر به خاطر افزایش قدرت سیستم ایمنی کودک و پیشگیری از بروز بیماری های مختلف در کودک میشود.
⏪اصول کلی تغذیه کودکان دربحران ها :
1-غذا به طورکامل پخته شود.
2 -از نگهداري غذاهاي پخته شده خودداري گردد .
3-از تماس غذاهاي خام وپخته باهمدیگراجتناب شود.
4-میوهاو سبزیجات راخوب بشویند .
5-از آب سالم استفاده شود
6-دست هارا مکرر بشویند.
7 -غذا از تماس با حشرات .جوندگان و سایر حیوانات محافظت گردد.
8 - مواد غذایی فاسد شدنی درمکان هاي امن نگهداري شود.p