کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهمئی به مناسبت فرا رسیدن۲۴ مهرماه روز جهانی غذا، بر اهمیت تغذیه در دوران پاندمی کرونا و انجام واکسیناسیون تاکید و نکات تغذیه ای قبل و بعد از واکسیناسیون را خطاب به شهروندان بیان نمودند.
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهمئی به مناسبت فرا رسیدن۲۴ مهرماه روز جهانی غذا، بر اهمیت تغذیه در دوران پاندمی کرونا و انجام واکسیناسیون تاکید و نکات تغذیه ای قبل و بعد از واکسیناسیون را خطاب به شهروندان بیان نمودند.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهمئی، الهام پور مقدم گفت: با توجه به شعار امسال روز جهاني غذا با شعار« مبارزه همگانی با کرونا: محیط سالم، تغذیه سالم با تولید و مصرف غذای سالم» با تاكيد بر تغذيه سالم و شرايط كنوني كشور در خصوص پاندمي كرونا و انجام واكسيناسيون ، تغذيه سالم در اين دوران از اهميت بالايي برخوردار مي باشد.
وی در ادامه نکات تغذیه ای قبل و بعد از واکسیناسیون را خطاب به شهروندان به شرح ذیل بیان نمودند.
قبل و بعد از واکسیناسیون چه نكات تغذيه اي را رعایت کنیم؟
بطور کلی باید گفت: برای تزریق واکسن به رژیم غذایی خاصی نیاز نداريد . اما لازم است با موادی که قبل و بعد از واکسیناسیون بهتر است مصرف کنید و یا از آن اجتناب کنید آشنا شوید تا بتوانید علائم و عوارض احتمالی ناشی از واکسیناسیون را به حداقل رسانده و سیستم ایمنی خود را تقویت کنید.
در اینجا به نکاتی که می تواند به شما در بهتر گذراندن دوره واکسیناسیون کمک کند اشاره می کنیم .
توصیه می شود که شب قبل از واکسیناسیون خواب خوب و راحتی داشته باشید و بطور کلی بهداشت خواب را رعایت کنید.
مصرف بیشتر غذاهای تازه و طبیعی مانند میوه ها، سبزیجات، ماهی های چرب ، آجیل و مغز دانه ها به کارکرد بهتر سیستم ایمنی بدن شما کمک می کند زیرا التهاب کمتری در بدن ایجاد می کنند.
خوردن غذاهای ضد التهاب پس از تزریق واکسن می تواند کمک کننده باشد بطور مثال زردچوبه ادویه ای است که خاصیت ضد التهابی دارد و می توانید به غذا اضافه کرده یا در چای مصرف کنید. همچنین ماهی نوعی غذای ضد التهاب محسوب می شود. ماهی آزاد، خال مخالی، ساردین و شاه ماهی و روغن ماهی بیشترین امگا 3 را بعنوان عامل ضد التهابی دارند. آجیل، بادام، گردو و روغن زیتون فرا بکر نیز از مواد غذ ایی ضد التهاب محسوب می شوند.
خوردن غذای بسیار مغذی حاوی انواع ویتامین ها و مواد معدنی بویژه زینک و ویتامین C به سیستم ایمنی بدن کمک می کند.(انواع میوه و سبزی تازه فصل و لبنیات)
آب و مایعات فراوان:
تامین آب بدن به میزان کافی قبل و بعد از تزریق واکسن کووید بسیار مهم است. مصرف مایعات کافی نه تنها سبب عملکرد بهتر بدن در شرایط جدید واکسیناسیون می شود، بلکه، سبب می شود از افت فشار افرادی که معمولا ترس از آمپول و یا واکسن دارند نیز جلوگیری کند. افرادی که ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، فشار خون بالا یا بیماری های ریوی هستند در خصوص میزان مصرف مایعات باید با پزشک خود مشورت کنند .
مواد غذایی آبدار مانند میوه ها ، سبزیجات، انواع سوپ و آبگوشت علاوه برکمک به تامین آب بدن، سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می کند. همچنین در صورت ایجاد تب بعد از واکسیناسیون، توصیه می شود مایعات به میزان فراوان نوشیده شود.
از چه مواد غذایی پرهیز کنیم؟ از مصرف غذاهای فرآوری شده نه فقط هنگام تزریق واکسن بلکه در تمام طول سال پرهیز کنید روغن های گیاهی مانند روغن ذرت ، روغن سویا و سایر مواد غذایی فرآوری شده (مانند فست فود، غذاهای سرخ شده و غذاهای کنسروی) که معمولا در بدن ایجاد التهاب می کنند اجتناب کنید.
