کارشناس برنامه سلامت کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: در کودکان می توان از دو یا سه سالگی استفاده از ماسک را توصیه و قبل از این سن به دلیل احتمال بلع جسم خارجی از ماسک توصیه نمی شود
کارشناس برنامه سلامت کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: در کودکان می توان از دو یا سه سالگی استفاده از ماسک را توصیه و قبل از این سن به دلیل احتمال بلع جسم خارجی از ماسک توصیه نمی شود.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، یاسوج مهناز اکبری افزود: در کودکان هنگام استفاده از ماسک بخصوص اگر پوشیدن ماسک برای مدت طولانی می باشند، می بایست توجه داشت که نظارت مناسب و مداوم از جمله نظارت مستقیم بینایی توسط یک بزرگسال انجام شود.
وی تصریح کرد: والدین باید برای استفاده صحیح از ماسک اطمینان حاصل کنند، برای جلوگیری از آسیب احتمالی مرتبط با استفاده از ماسک به کودکان توجه جدی داشته باشند.
کارشناس برنامه سلامت کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه کودکانی که دارای اختلالات شناختی یا تنفسی شدید هستند و در تعامل ماسک مشکل دارند تحت هیچ شرایطی نباید از پوشش حفاظتی نظیر ماسک استفاده کند اشاره کرد.
اکبری بیان کرد: فراموش نکنید که اقدامات بهداشت عمومی و اجتماعی باید در اولویت قرار گرفته تا خطر انتقال به کودکان ۵ ساله و کمتر به حداقل برسد و همچنین آموزش کودکان برای انجام بهداشت مکرر شستشوی دست ها توصیه می شود.
کارشناس برنامه سلامت کودکان مرکز بهداشت استان، توصیه کرد: استفاده از ماسک پزشکی برای کودکان دارای نقص ایمنی یا برای کودکان مبتلا به فیبروز (کیستیک)یا برخی از بیماری های دیگر به عنوان مثال سرطان توصیه می شود.
اکبری، با اشاره به کودکان دچار اختلالات تکاملی، ناتوانیها (معلولیت) یا سایر شرایط خاص بهداشتی که ممکن است با استفاده از ماسک تداخل داشته باشد استفاده از ماسک نباید اجباری باشد باید توسط پزشک کودکان مورد بررسی قرار گیرد.
وی ابراز داشت: فراموش نکنید در این کودکان می توان از وسایل جایگزینی دیگر مثل محافظ صورت استفاده و برای اطمینان از اینکه استفاده از ماست باعث احساس کاذب در امنیت یا بی توجهی به سایر اقدامات بهداشت عمومی توسط کودکان نمی شود تاکید بر اینکه این نکته مهم است که استفاده از ماسک یکی از ابزارهایی که کودکان باید به رعایت فاصله فیزیکی، بهداشت دست و آداب تنفس پایبند باشند.
کارشناس برنامه سلامت کودکان معاونت بهداشتی در ادامه، گفت: والدین ماسک تمیز و اضافی تهیه کرده تا در صورتی که ماسک کودک آلوده، خیس یا گم شود جایگزین وجود در دسترس باشد.
وی گفت: برای کودکانی که در خانه یا مناطق جغرافیایی با آسیب پذیری های اجتماعی و منابع محدود زندگی می کند، باید با استفاده از ماسک به صورت رایگان در دسترس قرار گرفته از آن جایی که کودکان و خردسالان در برابر ریزگردها نسبت به سایر افراد آسیب پذیرتر هستند بنابراین باید از آنها بیشتر مراقبت کرد.
مهناز اکبری، یادآور شد: خانواده باید قبل از سفر از واکسیناسیون کودک خود مطمئن،و می بایست در طول سفر برای کودک خود از کرم ضد آفتاب استفاده کنند، زیرا پوست آنها بسیار حساس است.
کارشناس سلامت کودکان، بیان کرد: خانواده ها بدانند که باید در طول سفر کودک خود را در محل امن و دور از حادثه قرار و باید در طول سفر هر چند ساعت به کودک خود استراحت دهد.
وی با بیان اینکه، خانوادهها باید در طول سفر قبل از دادن آب و مواد غذایی به کودک حتما از سالم بودن آن مطمئن شوند گفت: در طول سفر به علائم بیماری در کودک توجهی ویژه و در صورت مشاهده کودک را به واحد یا پایگاه ارائه دهنده خدمات بهداشتی درمانی منتقل کنند
وی به مهمترین، علائم خطر از علایم خطر عفونت تنفسی سرفه، تنفس تند یا تو کشیدن قفسه سینه بالا بودن دمای بدن بی قراری یادآور شد.
وی در پایان، به علایم ها از جمله خطر اسهال همچون خروج آبکی مدفوع بیحالی فرورفتگی چشم ها و عدم توانایی نوشیدن؛ علائم خطر عفونت گوش، درد گوش و خروج ترشحات چرکی از گوش همچنین علائم خطر گزش حشرات و جانوران موذی،درد و سوزش محل گزش بیقراری خارش موضعی یا خارش عمومی بدن وعلائم خطر مسمومیت غذایی به اسهال استفراغ دردهای شکمی میتوان پی برد .