کارشناس تغذیه و رژیم درمان شبکه بهداشت و درمان لنده به مناسبت کمپین ملی تغذیه در خصوص چاقی و عوارض و راههای کنترل آن مطالبی را ارائه کرد.
کارشناس تغذیه و رژیم درمان شبکه بهداشت و درمان لنده به مناسبت کمپین ملی تغذیه در خصوص چاقی و عوارض و راههای کنترل آن مطالبی را ارائه کرد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان لنده: در کشور های در حال توسعه بیش از 115 میلیون نفر از مشکلات ناشی از چاقی رنج می برند، همچنین در سال گذشته 3 میلیون نفر بر اثر چاقی و مشکلات ناشی از چاقی فوت کرده اند.
چاقی عبارت است تجمع غیرطبیعی و مازاد چربی در بدن، که علاوه بر اینکه ظاهر شخص را ناموزون می سازد عوارض فراوان و خطرات کشنده برای فرد دارد.
چاقی یک بیماریست که عوامل متعدد هورمونی و ارثی در آن دخیل است و به دلایل مختلف در افراد چاق مکانیسم احساس سیری مختل شده و باعث دریافت بیش از اندازه غذا و کالری و درنتیجه تجمع چربی در نقاط مختلف بدن می شود.
وی افزود: علل چاقی: عوامل متعددی در چاقی موثر هستند ،عواملی از جمله زمینه های ارثی و ژنتیکی به گونه ای که فرزندان پدر و مادر چاق تا 80٪ در آینده دچار چاقی می گردند.اختلالات مربوط به تعادل هورمونی،اختلالات عصبی که با دریافت زیاد غذا مرتبط است،شیوه نادرست زندگی،کم تحرکی، زیاده روی در خوردن غذا های پر انرژی،مصرف زیاد فست فود ها و تنقلات،خوردن غذا های پر چرب،مصرف کم سبزیجات ،میوه ها و دیگر غذا های فیبر دار همچنین برخی از بیماری ها مانند کم کاری تیروئید در ایجاد چاقی نقش دارند.
نوربخش عالیوند در خصوص کنترل چاقی توضیح داد: چاقی علی الخصوص چاقی شکمی منشا بسیاری از بیماری ها است و باعث افزایش شیوع بعضی از بیماری ها مانند دیابت( قند خون بالا)،فشار خون بالا،بیماری های قلبی و عروقی،چربی خون بالا،سکته و ...می گردد.
کارشناس تغذیه اظهار داشت: راههای کنترل چاقی: عوامل مختلفی در پیشگیری و کنترل چاقی دخیل هستند،از جمله این عوامل کنترل استرس،جلوگیری از پرخوری،کاهش غذاهای سرخ کردنی و فست فود ها،کاهش مصرف شکر،شیرینی جات و رغن ها،افزایش تحرک و فعالیت فیزیکی با داشتن برنامه ورزشی و پیاده روی منظم، استفاده از سبزیجات و غذاهای فیبر دار، کاهش استفاده از دارو های چاق کننده مانند کورتون ها ،خوردن صبحانه و خواب کافی می باشد.