مدیر سلامت و محیط کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد گفت؛ خرید شیرینیهای سنتی از جمله زولبیا بامیه در جعبههای مشخص و دارای مهر استاندارد و سازمات غذا و داروی وزارت بهداشت باشد همچنین از خرید محصولات روباز که در فضای معمولی نگهداری میشوند، باید خودداری کرد، شیرینی سنتی از جمله زولبیا بامیه از مراکز مجاز خریداری شده و از خرید کردن از مراکز و محلهای غیر مجاز و دستفروشان خودداری شود.
مدیر سلامت و محیط کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد گفت؛ خرید شیرینیهای سنتی از جمله زولبیا بامیه در جعبههای مشخص و دارای مهر استاندارد و سازمات غذا و داروی وزارت بهداشت باشد همچنین از خرید محصولات روباز که در فضای معمولی نگهداری میشوند، باید خودداری کرد، شیرینی سنتی از جمله زولبیا بامیه از مراکز مجاز خریداری شده و از خرید کردن از مراکز و محلهای غیر مجاز و دستفروشان خودداری شود.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، مهندس محمد رضا قلعه گلاب افزود؛ در هنگام خرید توجه شود که متصدیان یا شاغلین مراکز عرضه غذا بهداشت فردی را رعایت کنند، آش و حلیم و مواد غذایی مشابه از محلهای مجاز و شناخته شده، خرید نموده و از نگهداری مواد غذایی و نوشیدنی داغ نباید در ظروف یکبار مصرف پلاستیکی و یا ظروف یکبار مصرف نازک و رنگ روشن باشد.
وی تصریح کرد؛ غذای پخته شده و آماده مصرف در فضای آشپزخانه بیشتر از دو ساعت نگهداری نشود و در سریعترین زمان ممکن مصرف کرده و در تهیه مواد غذایی بسته بندی شده ازجمله خرما، پنیر، حلوا شکری و مواد غذایی مشابه به سالم بودن بسته، مجوز سازمان غذا و دارو همچنین تاریخ مصرف، تولید و انقصا توجه شود.
وی از افرادی که غذای سحری را هنگام افطار یا شام تهیه میکنند، توصیه کرد؛ در صورت پخت روی شمعک گاز و یا سماور نگهداری کنند تا هنگام مصرف در سحر سرد نباشد و در صورت استفاده از سبزی و میوه در وعدههای غذایی نسبت به سالم سازی آن توجه شود. شستشوی اولیه، انگل زدایی، گندزدایی با مواد گندزدای مجاز و شستشوی نهایی ضروری است.
وی همچنین از مردم؛ خواست تا در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در هنگام خرید و تهیه مواد غذایی از جمله عدم رعایت بهداشت فردی، نظافت و بهداشت محیط، نگهداری و فروش مواد غذایی غیر بهداشتی و تاریخ گذشته و موارد مشابه، از طریق سامانه شکایات مردمی ۱۹۰ وزارت بهداشت را مطلع کنند همچنین از متصدیان و مردم شریف ، فهیم و روزه دار استان انتظار داریم نهایت همکاری را در ماه مبارک رمضان با مامورین و بازرسین بهداشت محیط بعمل آورند.
مهندس قلعه گلاب، در ادامه ماه مبارک رمضان به متصدیان و شاغلین مراکز و اماکن بویژه مراکز تهیه و طبخ مواد غذایی، توصیه کرد؛ همکاری با مامورین و بازرسین بهداشت محیط را در اولویت قرار دهند رعایت بهداشت فردی به ویژه در هنگام تهیه و سرو مواد غذایی، رعایت نظافت و بهداشت محل کار خود، محل و کارگاههای تهیه و طبخ شیرینیهای سنتی، زولبیا بامیه و آش و حلیم و سایر موادغذایی الزامی است.
قلعه گلاب تاکید کرد: فروشندگان شیرینی سنتی و زولبیا بامیه توجه کنند که جهت توزیع و فروش این مواد از جعبههای مقوایی و یا بستههای بهداشتی دارای مجوز و مهر استاندارد و سازمان غذا و دارو استفاده کنند. همچنین فروشندگان شیرینی سنتی و زولبیا و بامیه از نگهداری این مواد به صورت روباز ودر خارج از ویترین خود داری کرده و هنگام بسته بندی از انبرک و یا دستکش یکبار مصرف استفاده کنند.
وی درخصوص تهیه شیرینی جات نیز گفت: تهیه کنندگان شیرینی سنتی و زولبیا بامیه از روغنهای مناسب و مخصوص تهیه شیرینی استفاده نموده و از چند بار مصرف نمودن روغن خودداری کنند.
مدیر سلامت و میحط کار معاونت بهداشتی در ادامه نیز بیان کرد؛این ایام خاص به هیاتهای امنای مساجد و محلهای برقرای افطاری و سحری توصیه کرد: برای این محافل مواد غذایی سالم و بهداشتی تهیه شده و در صورت طبخ در محل، بهداشت فردی خدمهها در هنگام تهیه و طبخ رعایت شود، همچنین مواد غذایی پخته شده در محیط آشپزخانه و یا صحن مساجد در مدت طولانی نگهداری نشود و ترجیجا در کمتر از دو ساعت توزیع و مصرف شود.
وی بر توزیع غذای پخته شده به صورت گرم در مساجد تاکید کرده و افزود: غذای گرم در ظروف مناسب و تمیز توزیع شده و در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف ترجیحا از ظروف یکبار مصرف. گیاهی یا آلومینیومی استفاده و از ظروف و لیوان یکبار مصرف پلاستیکی استفاده نشود.
مهندس قلعه گلاب یادآور شد: در هنگام توزیع غذا خادمین از راه رفتن روی سفره خود داری کرده و نظافت و بهداشت صحن مساجد و محلهای برگزاری مراسم رعایت شود.
وی بر رعایت نظافت و بهداشت سرویسهای بهداشتی و وضوخانه و استفاده از سیستم لوله کشی و یا جعبههای مایع دستشویی در این محلها تاکید کرد و گفت: باید دقت شود که دخانیات توسط مراجعین در مساجد و محلهای برگزاری مراسم استعمال شود.
مسئول مدیریت بهداشت محیط مناسبتها و ایام خاص در پایان به خادمین و داوطلبان ارائه خدمت در توزیع افطاری و یا سحری توصیه کرد بهداشت فردی را رعایت کنند.
انتهای پیام/