پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/02/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه بویراحمد، گفت: سند پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر در استان برای سال های ۱۳۹۵تا ۱۴۰۴ است، این سند در سال ۱۳۹۵ به تصویب شورای عالی سلامت و امنیت غذایی رسید، همچنین توسط رییس جمهور به نهاد های مرتبط با سلامت ابلاغ شد، مهم ترین هدف سند آن است که مرگ های زودرس را تا سال ۱۴۰۴ تا حدود ۲۵ درصد کاهش دهد.

 


سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه بویراحمد، گفت: سند پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر در استان برای سال های ۱۳۹۵تا ۱۴۰۴ است، این سند در سال ۱۳۹۵ به تصویب شورای عالی سلامت و امنیت غذایی رسید، همچنین توسط رییس جمهور به نهاد های مرتبط با سلامت ابلاغ شد، مهم ترین هدف سند آن است که مرگ های زودرس را تا سال ۱۴۰۴ حدود ۲۵ درصد کاهش دهد.


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر پرویز یزدان پناه افزود: این سند در ۶ کمیته شامل، کمیته خدمات سلامت، کمیته ترویج فعالیت بدنی، کمیته پیشگیری و کنترل مصرف دخانیات، کمیته پیشگیری و کنترل سوء مصرف مواد، کمیته پیشگیری و کنترل سوانح جاده ای و کمیته ترویج تغدیه سالم پیش بینی شد.


وی مهمترین عوامل زمینه ساز مشترک در اغلب این بیماری ها را تحرک بدنی ناکافی، مصرف دخانیات، آلاینده های محیطی، تغذیه ناسالم و پرفشاری خون عنوان کرد و ابراز داشت: بر اساس آمارهای جهانی، بیماری های غیر واگیر، مسئول بیش از 53 درصد بار بیماری ها هستند و پیش بینی می شود تا سال 2020 این آمار به 60 درصد برسد.


 دکتر یزدان پناه ادامه داد: 73درصد موارد مرگ و میر کل جهان و 80 درصد آمار مرگ و میر کشورهای در حال توسعه ناشی از بیماری های غیر واگیر است.


سرپرست دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه در کشور ما نیز چنین الگویی وجود دارد، اذعان داشت: پیش بینی می شود که 76 درصد کل بار بیماری ها به بیماری های غیر واگیر اختصاص یابد بگونه ای که بر اساس سند ملی، پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر بر چهار دسته اصلی بیماری شامل بیماری های قلبی عروقی، سرطان ها، دیابت و بیماری های مزمن ریوی البته با شیوع پاندمی کوید19 به جمع اضافه، استوار است.


دکتر یزدان پناه عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، بیماری های قلبی و عروقی در دو دهه گذشته را به عنوان مهمترین علت مرگ و میر در دنیا مطرح کرد و گفت: این بیماری به صورت اپیدمی(همه گیر) شناخته شده و تعداد مبتلایان به دیابت در دنیا روند افزایشی داشته است.


وی خاطر نشان کرد: 88 درصد مرگ و میر های فعلی ناشی از ویروس کرونا کسانی هستند که دچار بیماری زمینه ای هستند. بایدطوری برنامه ریزی شود که در شرایط فعلی کووید19، خود مراقبتی و رعایت توصیه های بهداشتی برای کسانی که دچار بیماری زمینه ای هستند، بصورت جدیتری در اولویت قرار بگیرد.


سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج افزود: پیش بینی می شود این تعداد تا سال 2040 به بیش از 640 میلیون نفر افزایش یابد.


دکتر محمد مهدی بانشی با اشاره به اینکه سرطان یکی از مهم ترین بیماری های غیر واگیر و یکی از علت های منجر به مرگ در سراسر جهان است، اضافه کرد: سرطان دومین عامل شایع مرگ در کشورهای توسعه یافته و سومین عامل مرگ در کشورهای کمتر توسعه یافته است.


وی در پایان یادآور شد: مجموعه ای از بیماری ها هستند که موجب محدودیت در تبادل هوای ریه می شوند و عوامل خطر اصلی آنها مصرف دخانیات، آلودگی هوای داخل منزل، آلودگی هوای محیط، گرد و غبار و مواد شیمیایی شغلی است و افزایش امید به زندگی (جلوگیری از مرگ نابهنگام و زودرس سی تا هفتاد سال) و ارتقا سطح سلامت (بهبود شاخص های سلامت در برنامه های غیر واگیر) بهترین برنامه ها طبق دستور است.


به گزارش وب دا: جلسه سند ملی بیماری های غیر واگیر با حضور سرپرست دانشگاه علوم پزشکی، اعضای هیئت رئیسه دانشگاه و مدیران کارشناسان مرتبط  سند بیماری های غیر واگیر در سالن اجلاس مرکز بهداشت استان برگزار شد.