جوابیه روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج به مطلب درج شده در سایت های خبری با عنوان " اتفاق نادری در بیمارستان " .
جوابیه روابط عمومی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج به مطلب درج شده در سایت های خبری با عنوان "اتفاق نادری در بیمارستان "
بسم الله الرحمن الرحیم
امام صادق علیه السلام:
بهترین و محبوب ترین برادران من کسی است که عیوب مرا به من هدیه کند.
با سلام و احترام:
با صلوات بر محمد و آل محمد(ص)، به استحضار میرساند پیرو مطلب درج شده در سایت های خبری مورخ 17 خرداد ماه با عنوان ” اتفاق نادری در بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج ” روابط عمومی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج برخود لازم دانست به منظور شفاف سازی موضوع و تنویر افکار عمومی توضیحاتی جهت اطلاع مردم شریف ارائه نماید.
1- هیچ کدام از سونوگرافی های مورد ادعای مادر نوزاد به بیمارستان ارائه نشده است و حتی در صورت انجام سونوگرافی بسته به سن حاملگی در هنگام سونوگرافی امکان خطای حدودا" 20 درصدی برای تعیین جنسیت جنین وجود دارد.
2- به علت وضعیت اورژانسی مادر باردار و جنین که ناشی از افت شدید ضربان قلب نوزاد بوده (که از ساعتی قبل در رحم شروع شده و ادامه پیدا کرده بود) عمل سزارین برای مادر باردار انجام شد و بعد از به دنیا آمدن نوزاد نیز عملیات احیاء برای وی انجام و از مرگ وی جلوگیری شده است و پس از آن نیز توسط پزشک متخصص زنان و نوزادان در دستکاه انکوباتور نگهداری نوزدان بدحال و به بخش مراقبتهای ویژه نوزادان انتقال داده شد.
لازم به ذکر است که در هر چهار گزارش ارائه شده توسط جراح زنان، رزیدنت نوزادان ، مامای مستقر در اتاق عمل و پرستار تحویل گیرنده نوزاد در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان (NICU) جنسیت نوزاد پسربوده و ثبت گردیده است.
3- برخلاف مطالب درج شده در برخی رسانه ها از زمان بستری نوزاد در بخش مراقبتهای ویژه، به مدت پنج روز هیچ کدام از والدین به این بخش مراجعه نکردند و پس از پنج روز با تماس پرسنل بخش برای انجام مراقبت هم آغوشی مادر و نوزاد (KMC )، مادرنوزاد به بخش مراجعه کرده و نوزاد را مشاهده و در آغوش گرفته است؛ بنابراین می توانسته جنسیت نوزاد خود را نیز مشاهده کند که دلیل عدم مشاهده جنسیت نوزاد توسط مادر بر ما نیز پوشیده است.
4- پدر نوزاد هنگام مراجعه به واحد ثبت احوال با پر کردن فرم اطلاعات والدین و نوزاد، جنسیت نوزاد را براساس ذهنیت خود که برگرفته از سونوگرافی ابهام برانگیز و مورد ادعای والدین بوده، دختر عنوان کرده و حتی نام "حدیث " را نیز بر همین اساس برای نوزاد خود انتخاب کرده است و واحد ثبت احوال نیز براساس اعتماد به والدین و فرم دریافتی از آنها جنسیت را دختر اعلام کرده است.
5- لازم است برای رفع شبهه اعلام کنیم که سزارین دیگری که در همان روز انجام شده از نظر ساعت انجام و اتمام با این عمل سزارین هم پوشانی نداشته و نوزاد مورد بحث حداقل 70 دقیقه بعد از تولد نوزاد قبلی به دنیا آمده است(نوزاد قبلی به دلیل داشتن شرایط جسمی نرمال بلافاصله به خانواده اش تحویل داده شده است(
لازم به ذکر است که در پرونده مادر این نوزاد نیز دو عدد سونوگرافی موجود بوده که جنسیت را دختر اعلام کرده است.
6- بدیهی است یکی از مهمترین رسالتهای هر رسانه آگاهیرسانی و درج اخبار درست با تحلیلهای کارشناسی و منصفانه است، انتشار گزارشهای کارشناسی نشده و نسنجیده میتواند منجر به تشویش اذهان عمومی خصوصاً بیماران و همچنین دلسردی زحمتکشان عرصه ارائه خدمات سلامت شود، با توجه به اینکه بیماران زیادی در مراکز مختلف درمانی کشور در حال درمان هستند و به خدمت رسانی مناسب تیمهای پزشکی امید دارند، متاسفانه برخی رسانه ها بدون بررسی صحت و سقم موضوع به انتشار مطالب پرداختند که امیدواریم پیش از انتشار این گونه مطالب، بر اساس اخلاق حرفه ای از مسوولان مرکز مورد نظر نیز سؤالات خود را بپرسند تا پاسخ این سؤالات به طور همزمان با گزارش مربوطه منتشر شود و خوانندگان در شرایط اخلاقی و مناسب تری به قضاوت بنشینند.
7- با وجود اینکه والدین نوزاد مورد بحث تاکنون شکایتی نداشته اند اما خاطر نشان می نماییم مدیریت بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج جهت پیشگیری احتمالی از هرگونه خسارت در حین ارائه خدمات سلامت به عموم مراجعه کنندگان، از هیچ گونه تقصیر عمدی و غیر عمدی نگذشته و با مقصرین برخورد لازم و جدی طبق ضوابط قانونی را می نماید .
8- در پایان پیشنهاد می شود در صورت تمایل والدین و جهت تنویرکامل افکار عمومی آزمایش پیشرفته ( دی ان ای) برای نوزاد مورد بحث و والدین محترم آنها در آزمایشگاههای معتبر ژنتیک کشور انجام شود تا هرگونه شک و شبهه در این خصوص برطرف شود.