رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان، از برگزاری جلسه اندیشگاه سلامت دانشگاه با موضوع تعالی نظام خانواده، جوانی جمعیت و سالمندی در این مرکز خبر داد.
رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی استان، از برگزاری جلسه اندیشگاه سلامت دانشگاه با موضوع تعالی نظام خانواده، جوانی جمعیت و سالمندی در این مرکز خبر داد.
به گزارش روابط عمومی مرکز سیاستگذاری سلامت استان، در این جلسه، ابتدا رئیس این مرکز، ضمن معرفی مرکز سیاستگذاری سلامت دانشگاه، بیان داشت: مرکز سیاستگذاری سلامت، بازوی سیاستگذار و تصمیم ساز دانشگاه است که نقش جلب و ارتقاء همکاری های بین بخشی را به منظور اجرای سیاست های کلان ملی و تدوین و اجرای سیاست های استانی بر عهده دارد.
دکتر سید علی موسوی زاده، هدف از این جلسه را هم اندیشی به منظور تعالی نظام خانواده، جوانی جمعیت، سالمندی و مشکلات آن عنوان و تصریح کرد: با توجه به وضعیت هرم جمعیتی کشور و استان بایست به گونه ای برنامه ریزی نمائیم که وضعیت از این بدتر نشود.
رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت، افزود: نرخ باروری کلی (میانگین تعداد فرزندان که به ازاء هر زن 15 تا 49 سال متولد شده اند) اول انقلاب 6 نفر بود و اکنون 1.5 است که سیر کاهشی دارد و با این روند نرخ سالمندی از 11 درصد در زمان حال، به 26 درصد در سال 1430 خواهد رسید و از آن به سونامی یا انفجار سالمندی یاد کرد که خود مشکلات متعددی چون تأمین معیشت سالمندان، مراقبت از خود، تنهایی و سایر چالش های مرتبط، گریبانگیر جامعه خواهد شد.
دکتر موسوی زاده، گفت: اگر بخواهیم تکامل روابط عاطفی و اجتماعی در حد والا تحقق پیدا کند می بایست هر خانواده 4 فرزند داشته باشد.
وی، اضافه کرد: برای رهایی از این سونامی نمی توانیم به همه گروه ها توصیه داشتن فرزند بیشتر را داشت، چرا که بعضی از خانوارها از عهده تأمین معیشت و آینده مناسب آنان ناتوان اند؛ اما سه گروه هستند که بایست روی آنان برنامه ریزی کرد: 1. زوج های نابارور و هزینه و سرمایه گذاری روی آنان با تقویت مراکز ناباروری، 2. خانواده های متمولی که تک فرزند دارند و 3. گروه هایی که تمایلی به داشتن فرزند ندارند و گاهی به نگهداری حیوانات روی آورده اند.
همه زوج های نابارور استان تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند
در ادامه، محسن عزیزی سرپرست اداره کل بیمه سلامت استان، ابراز داشت: همه زوج های نابارور استان تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند و اگر زوج ناباروری وجود دارد که تحت پوشش بیمه نیست به بیمه سلامت استان معرفی نموده تا بیمه نمایند.
حامد رهبر معاون دادستان استان نیز، گفت: برای رهایی از چالش جمعیتی بایست روی باور و اعتقاد مردم کار کرد و به گونه ای فرهنگ سازی نمود که مردم بدین باور برسند که پیرسالی و کاهش جمعیت برای آینده جامعه آسیب زاست و رشد جمعیت مناسب، برای پویایی و توسعه جامعه حیاتی است.
به گزارش وبدا، این جلسه با حضور دکتر محمد ذوالعدل مشاور عالی رئیس دانشگاه، دکتر علی موسوی زاده رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان، دکتر حسین ماری اوریاد عضو هیئت علمی دانشگاه، دکتر محسن عزیزی سرپرست اداره کل بیمه سلامت استان، دکتر محبوبه منصوریان مشاور رئیس دانشگاه در امور بانوان و خانواده، داریوش خسروی نماینده کمیته امداد امام خمینی (ره) و کارشناسان مرکز سیاستگذاری سلامت دانشگاه در دفتر رئیس این مرکز برگزار و در خصوص چالش های جمعیتی کشور و استان و راهکارهای مقابله با آن به گفتگو نشستند.

