پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز یکشنبه ، 1404/01/31

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

شعار اتحادیه جهانی اقدام برای شیردهی در هفته جهانی تغذیه با شیر مادر سال 2021میلادی، حمایت از تغذیه با شیر مادر،مسئولیت مشترک است

 


شعار اتحادیه جهانی اقدام برای شیردهی در هفته جهانی تغذیه با شیر مادر سال 2021میلادی، حمایت از تغذیه با شیر مادر،مسئولیت مشترک است. با توجه به اینکه تغذیه با شیر مادر یکی از حقوق بشر است که باید مورد احترام قرار گرفته ، حفظ شده و تحقق یابد ؛ شعار سال جاری فرصتی برای جبران این غفلت فراهم می کند. از سوی دیگر با وجود همه گیری covid 19  که نظام سلامت و زندگی اجتماعی مردم را در اغلب کشورهای جهان را درگیر کرده است ، لازم است از این جنبه نیز به شعار مذکور پرداخته شود  مادر مبتلا به کرونا یا مادر علامتدار باید اقدامات احتیاطی برای جلوگیری از شیوع ویروس به شیرخوار از جمله شستن دستها قبل از لمس شیرخوار و پوشیدن ماسک صورت هنگام تغذیه از پستان را رعایت کند. با توجه به اینکه در مجموع شیرمادر بهترین منبع تغذیه برای شیرخواران است بنابراین مادرباید با رعایت بهداشت ، شیرخوار خود را با شیر مادر تغذیه نماید.تا کنون  هیچ مدرکی مبنی بر وجود ویروس در شیر مادر زنان مبتلا به کرونا یافت نشده است و اطلاعاتی مبنی بر تایید انتقال ویروس از مادر مبتلا به کوید 19 از طریق شیرمادر وجود ندارد. اطلاعات کافی در زمینه ایمنی واکسن‌های کووید19 در زنان شیرده وجود ندارد. واکسن‌های سینوفارم و اسپوتنیک به دلیل محدود بودن اطلاعات در شیردهی منع مصرف دارند از بین برندهای موجود درایران واکسن آسترازنکا به صورت محدود در خانم‌های شیرده تزریق شده است. در صورتی‌که خانم شیرده درخطر بالا برای ابتلا به بیماری کووید19 (مانند کارکنان بهداشتی درمانی) و یا عوارض ابتلا بیماری کووید 19 ( وجود بیمارهای زمینه‌ای مانند بیماری فشارخون، دیابت،...) هست، با صلاحدید پزشک معالج می‌تواند واکسن آسترازنکا را تزریق نماید.بعد از تزریق واکسن آسترازنکا نیاز نیازی به قطع شیردهی نیست.


توجه به اهمیت شیر مادر، موضوعی است که از نگاه دین مبین اسلام بسیار قبل از آنکه دیگران بر آن تاکید داشته باشند، مورد تاکید قرار داده و بر آن اصرار ورزیده است.یک مادر برای موفقیت در امرشیردهی به حمایت از سوی خانواده، دوستان، جامعه و مسئولان نیاز دارد حمایتی که مادر دریافت می کند، می تواند یک حمایت رسمی مانند مراقبت در یک مرکز بهداشتی درمانی و یا یک حمایت غیر رسمی مثل یک لبخند اطمینان بخش، از سوی یک مادر دیگر باشد.


حمایت‌های لازم از منابع مختلف حرفه ای و مردمی از جمله کارکنان بهداشتی درمانی و بیمارستان و سیاست های جاری بیمارستان ها و زایشگاه ها، همراهان مادر و ماماها، مشاوران شیردهی، حامیان آموزش دیده، گروه های حامی مادران، دوستان و خانواده تامین می شود .آموزش به مادران هنر است، تا به مادران گفته شود همه مادران قادر به شیر دادن هستند و باید این باور به مادران تفهیم شود، از طرف دیگر حمایت جامعه از زنان و حمایت خانواده از مادران، اهمیت ویژه دارد .امید است در سطح ملی و جهانی اقدامات گسترده تر و جامع تری برای حمایت از تغذیه با شیر مادر صورت بگیرد؛ زیرا تغذیه سالم ضامن نسل سالم و پویا است و نسل سالم و پویا سازنده جامعه ای سالم و پیش رو است. تعلق می‌گیرد.