پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس ارشد فن آوری اطلاعات بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، گفت: رشد روزافزون صنایع ارتباطی، مخابراتی و انفورماتیکی)مهندسی سامانه های اطلاعاتی)، هر روز دنیا را با انقلابی جدید مواجه می‌کند.

کارشناس ارشد فن آوری اطلاعات بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، گفت: رشد روزافزون صنایع ارتباطی، مخابراتی و انفورماتیکی)مهندسی سامانه های اطلاعاتی)، هر روز دنیا را با انقلاب فناوری اطلاعات جدید مواجه می‌کند.


به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج؛ صادق فاتح نسب افزود: انقلاب فن آوری اطلاعات و ارتباطات در تمام بخش‌های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی کشورها تأثیرات قابل توجهی داشته است.


وی با بیان اینکه یکی از مهمترین حوزه‌های کاربرد فن آوری اطلاعات، حوزه بهداشت و درمانی است، عنوان کرد: با توسعه این فن آوری در بخش پزشکی، باید به دنبال تحول عظیمی در نظام ارائه خدمات بهداشتی و درمانی باشیم.


 وی اذعان داشت: فن آوری اطلاعات از روش‌های متعددی می‌تواند به این حوزه کمک کند که سیستم های ذخیره اطلاعات بیمار، سیستم‌های اطلاعات دارویی، درمانی و جراحی، سیستم‌های پیگیری درمان، سیستم‌های درمان از راه دور، سیستم‌های راهبری پرستار و سیستم‌های پذیرش بیمار از جمله سیستم هایی هستند که برای تسهیل در کار درمان طراحی شده است.


فاتح نسب تصریح کرد: با استفاده از این سیستم‌ها بیمار در کمترین زمان ممکن، بهترین خدمات را دریافت می‌کند و پزشک به صورت تمام وقت از هر جای دنیا که بخواهد به بیماران خود دسترسی دارد و اطلاعات بیماران در همه جا به طور کامل در دسترس است.


وی یادآور شد: دسترسی به اطلاعات پزشکی در بستر شبکه‌های الکترونیکی در بیمارستان بیمارستان امام سجاد(ع) به این سیستم‌ها نزدیک شده است.


کارشناس ارشد فن آوری اطلاعات بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج اضافه کرد: سامانه‌هایی مانند ذخیره الکترونیکی اطلاعات سلامت که می‌تواند اطلاعات بهداشتی، درمانی و سلامتی فرد را پیش از تولد، یعنی زمانی که فرد دوران جنینی را طی می‌کند تا پس از مرگ یعنی وقتی دیگر در قید حیات نیست را به صورت اطلاعات جامعی در یک فایل الکترونیکی ذخیره‌سازی می کند.


 وی ادامه داد: سامانه الکترونیک بیمار اطلاعات را در یک شبکه اختصاصی در دسترسی افراد مشخصی قرار می دهد که این خود به عنوان نمونه بارزی از کارکردهای فناوری اطلاعات در امر سلامت در این مرکز به شمار می‌رود.


 فاتح نسب به سیستم‌های اطلاعات بالینی و مراقبت پزشکی اشاره نمود و گفت: این سیستم‌ها دارای پایگاه داده‌هایی هستند که انواع اطلاعات بیمار را به صورت چند رسانه‌ای مانند پارامترهای حیاتی اشخاص و تصاویر پزشکی مشخص نموده که به این وسیله قدرت تشخیص و درمان پزشک را با وجود ابزارهای قدرتمند، پردازش و بهبود می‌بخشند و هر زمان که لازم باشد در دسترس افراد مشخصی قرار می دهند.


وی درمان از راه دور از طریق سیستم پکس را از دیگر سامانه های رایج در بیمارستان عنوان کرد و افرود: با این سیستم پزشک در هر جایی که باشد از طریق اینترنت و به صورت آنلاین دسترسی به برخی اطلاعات پرونده الکترونیک بیمار را داشته و می تواند تصاویر پزشکی مانند CT) و (CHEST- X RAY)) را مشاهده و تصمیمات لازم جهت ادامه درمان بیمار را اتخاذ نماید.


کارشناس ارشد فن آوری اطلاعات بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج ابراز داشت: درمان از راه دور غیر همزمان نیز از دیگر اقداماتی است که درمان از طریق ذخیره سازی و ارسال اطلاعات صورت می گیرد.


 


وی در پایان خاطر نشان کرد: این سیستم برای مواردی که فوریت چندانی ندارند مورد استفاده قرار می گیرد بگونه ای که می‌توان زمانی را برای ارسال و یا دریافت اطلاعات منظور و اطلاعاتی از قبیل تصویرهای دیجیتالی یا بخشی از یک فیلم را منتقل کرد.5