پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز چهارشنبه ، 1404/02/17

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس مسئول بهداشت روان شهرستان بویراحمد با اشاره به اینکه سلامت یکی از مهمترین نعمت هایی بوده که هر انسان می‌تواند از آن بهره‌مند باشد، گفت: افراد زیادی هستند که از این نعمت برخوردار نیستند و به مراقبت جهت بازگرداندن سلامتی یا حفظ وضعیت فعلی خود نیاز دارند.

کارشناس مسئول بهداشت روان شهرستان بویراحمد با اشاره به اینکه سلامت یکی از مهمترین نعمت هایی بوده که هر انسان می‌تواند از آن بهره‌مند باشد، گفت: افراد زیادی هستند که از این نعمت برخوردار نیستند و به مراقبت جهت بازگرداندن سلامتی یا حفظ وضعیت فعلی خود نیاز دارند.



به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهید دامیده شهرستان بویراحمد؛ فتانه سجادیان اظهار داشت: با انجام برخی اصول ساده خودمراقبتی می‌توان احتمال بروز اختلالات روانپزشکی را در خود و سایرین کاهش و سطح سلامت جامعه را افزایش داد.



وی ادامه داد:  در بحث خود مراقبتی برخوردار بودن از مهارت‌های زندگی اهمیت زیادی دارد ، مهارت کنترل خشم یکی از مهارت های ده گانه زندگی، که کنترل آن می تواند از عوارض سرکوب آن از جمله ابتلا فرد به بیماری های مزمن جسمی از قبیل فشار خون، دیابت و بیماری های روانی و همچنین ابراز نامناسب آن که عواقب جبران ناپذیری از جمله قتل، پرداخت دیه،  طلاق و در دراز مدت از بین رفتن حرمت نفس فرزندان شود، پیشگیری کرد.



وی افزود: مهارت کنترل خشم از موضوعات بسیار مهم درحوزه بهداشت روان می‌باشد،  خشم  یک پاسخ طبیعی به ناکامی و مورد بد رفتاری قرار گرفتن است وهمه ما گاهی در زندگی خشمگین می شویم اما زمانی که خشم ما را از رسیدن اهدافمان باز دارد شدت آن خیلی زیاد باشد، به طور مکرر اتفاق بیفتد و نحوه ابراز خشم توسط فرد مناسب نباشد می تواند مشکل ساز شود.



کارشناس مسئول بهداشت روان شهرستان بویراحمد، عنوان کرد:  نشانه های خشم به صورت هیجانی، جسمانی، شناختی و رفتاری می باشد،  خشم توسط رویدادهای درونی و بیرونی برانگیخته می شود خاطرات و رویدادهای ناراحت کننده نیز می توانند خشم برانگیز باشند.



سجادیان ادامه داد: یکی از وظایف مهم حوزه بهداشت در بحث مدیریت خشم اصلاح باورها ونگرش های غلط در مورد خشم است ازجمله خشم ارثی وغیر قابل تغییر است ،غلط بودن این باور براین اساس می باشد که نحوه ابراز خشم را در ابتدا کودک در محیط خانوداه وبعد از آن درمحیط اجتماع یاد می گیرد.



وی اذعان داشت: پرخاشگری شامل سه مرحله است اولین مرحله افزایش تدریجی خشم ، در دومین مرحله که مرحله برون ریزی خشم است و فرد را دچار عواقب منفی و گاها جبران ناپذیر می کند سومین مرحله پس از برون ریزی می باشد که معمولا احساس گناه را به دنبال دارد.



وی تصریح کرد:  دانستن در مورد فیزیولوژی و علایم بدنی خشم به ما کمک می کند تا بتوانیم روش هایی را برای مقابله وتعدیل این علایم به کار ببریم،  اگثر ما هنگام عصبانیت تندتند نفس می زنیم، اگر بیاموزیم چگونه نفس خود را عمیق وآهسته کنیم می توانیم خشم خود را کنترل کنیم، یا با شل کردن عضلات منقبض خود می توانیم از شدت احساس نامطلوب خود بکاهیم.



سجادیان گفت: راهبردهای کنترل خشم شامل راهبردهای فوری و راهبردهای پیشگیرانه می باشد،  در راهبردهای فوری ما از خودآگاهی هیجانی (به معنای شناخت هیجانات خود) ، روش های خودآرام سازی، تغییر خودگویی های منفی، ترک موقعیت،  توجه برگردانی و ابراز جراتمندانه خشم (جراتمند بودن به معنای احترام گذاشتن به حقوق خود ودیگران )استفاده می کنیم.



 وی ادامه داد:  در راهبردهای پیشگیرانه از قبیل یادگیری و تمرین مهارت های حل مسئله، حل تعارض و جراتمندی بهره می بریم، اصلاح باورها و انتظارات ناکارامد از خود نیز می تواند کمک کننده باشد از قبیل همه باید مرا دوست داشته باشند همه باید بامن خوب رفتار کنند و....



مهارت کنترل خشم از مهارت‌های ضروری در زندگی می‌باشد که باید آن را آموخت تا از پیامدهای نامطلوب ناشی از بروز خشم و پرخاشگری در جامعه پیشگیری کرد.7-142