پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز سه شنبه ، 1404/02/02

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس مسئول آموزش و ارتقاء سلامت شهرستان بویراحمد، گفت: با توجه به گذار بیماری ها از واگیر به غیر واگیر و حرکت از درمان قطعی بیماریها به مراقبت مادام العمر، نقش مردم در مراقبت از سلامت خود و اعضای خانواده برای سالم زیستن، مدیریت ناخوشی های جزئی و بیماری های مزمن و حاد در حال افزایش است.


 


کارشناس مسئول آموزش و ارتقاء سلامت شهرستان بویراحمد، گفت: با توجه به گذار بیماری ها از واگیر به غیر واگیر و حرکت از درمان قطعی بیماریها به مراقبت مادام العمر، نقش مردم در مراقبت از سلامت خود و اعضای خانواده برای سالم زیستن، مدیریت ناخوشی های جزئی و بیماری های مزمن و حاد در حال افزایش است.


به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهید دامیده شهرستان بویراحمد؛ زهرا کوشا با بیان اینکه طبق برآوردها 65 تا 85 درصد تمام مراقبت ها از نوع خود مراقبتی است، عنوان داشت: خودمراقبتی شامل اعمالی است اکتسابی، آگاهانه و هدفدار که مردم برای خود، فرزندان و خانواده در جهت حفظ تندرستی و از سلامت جسمی، روانی، اجتماعی انجام می دهند.


وی ادامه داد:  در برنامه خود مراقبتی افراد میتوانند نیازهای جسمی، روانی و اجتماعی خود را برآورده سازند، از بیماری ها و حوادث پیشگیری کنند، بیماری های مزمن خود را مدیریت کنند و نیز از سلامت خود بعد از بیماری یا ترخیص از بیمارستان حفاظت کنند.


کوشا تصریح کرد:  حیطه های خودمراقبتی شامل ارتقاء سلامت، اصلاح سبک زندگی، پیشگیری از بیماری، خودارزیابی، حفظ سلامت، مشارکت در درمان و توانبخشی است.


وی ادامه داد: در برنامه نظام تحول سلامت، برنامه ملی خودمراقبتی به عنوان پنجمین برنامه ملی تحول نظام سلامت طراحی شده است، که موجب ارتقاء سلامت و کیفیت زندگی، افزایش رضایت بیماران، منطقی شدن استفاده از خدمات و نیز کاهش هزینه های سلامت می شود .


وی اذعان کرد: با توجه به اینکه برنامه ملی خودمراقبتی دارای 4 رویکرد اساسی خودمراقبتی فردی،  اجتماعی، سازمانی و گروه های خودیار می باشد، افزود: در برنامه ملی خودمراقبتی فردی هدف اصلی این است که هر خانوار دارای یک سفیر سلامت خانوار باشد.


وی ابراز کرد: سفیر سلامت عضوی از اعضای یک خانوار حداقل 8 کلاس سواد خواندن و نوشتن دارد و به صورت داوطلبانه مسئولیت انتقال مطالب آموخته شده در حوزه سلامت و مراقبت فعال از سلامت خود و اعضای خانواده و جامعه را بر عهده دارد.


کارشناس مسئول آموزش و ارتقاء سلامت شهرستان بویراحمد، گفت: فعالیت سفیر سلامت از نظر وضعیت عملکرد به سه سطح فعال از دیدگاه  فردی ( گذراندن دوره های آموزشی و تکمیل زیج خودمراقبتی برای خود)،  خانوادگی ( تکمیل زیج خودمراقبتی برای اعضای خانوار و انتقال آموزش به آنها) و  اجتماعی ( عضویت در شوراهای محلی و استانداری و فرمانداری و تشکل های مردمی و گروه های خودیار) تقسیم می شود.


 وی خود مراقبتی سازمانی را فرآیندی انتخابی، مشارکتی و فعال برای ارتقای سلامت یک سازمان دانست که توسط ائتلافی از اعضای سازمان طراحی و اجرا و پایش می شود و اذعان داشت:  سازمانهای حامی سلامت ، سازمان هایی هستند که به طور داوطلبانه در گیر اقدام انتخابی ، مشارکتی و فعال برای ارتقای سلامت سازمان خود ، کارکنان و مشتریان و جامعه می باشد.


کارشناس مسئول  آموزش و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت بویراحمد، ادامه داد: خودمراقبتی اجتماعی فرآیندی انتخابی، آگاهانه، مشارکتی و فعال برای ارتقای سلامت یک جامعه است که توسط ائتلافی از شهروندان آن جامعه طراحی، اجرا و پایش می شود.


کوشا در پایان خاطرنشان کرد: خود یاری فرآیندی خودجوش است که در آن افرادی که مشکل یا آرمانی مشابه دارند، به یکدیگر کمک می کنند تا سلامتشان ارتقاء یابد و از تاثیر بیماری و آسیب کاسته شود،  افراد در حد امکان به زندگی سالم و طبیعی خود بازگردند.7-142