پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1403/09/05

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، گفت: در تلاش هستیم تا در آینده نزدیک، داروخانه جامع دولتی در استان احداث کرده و موجبات رضایت شهروندان در حوزه تامین و هزینه دارو را مرتفع سازیم.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، گفت: در تلاش هستیم تا در آینده نزدیک، داروخانه جامع دولتی در استان احداث کرده و موجبات رضایت شهروندان در حوزه تامین و هزینه دارو را مرتفع سازیم.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر امام بخش قائدی با بیان اینکه سازمان غذا و دارو، سازمانی نظارتی است، گفت: نظارت بر داروخانه ها، کارخانجات آرایشی، غذایی و بهداشتی، آزمایشگاه از جمله وظایف معاونت غذا و دارو است.


وی با اشاره به اینکه 78 داروخانه در سطح استان در حال ارائه خدمت هستند و هر داروخانه بر حسب جمعیت یک منطقه، مجوز خواهد گرفت، افزود: از این تعداد 68 داروخانه خصوصی و 10 داروخانه دولتی وجود دارد و 5 داروخانه دیگر نیز در شهرهای گچساران، یاسوج، مادوان، مارگون و لیکک در دست اقدام بوده که به زودی به آنها مجوز داده می شود.


دکتر قائدی با تاکید بر اصل جدیت برخورد با تخلفات در این حوزه، اذعان نمود: تاکنون 17 مورد گزارش تخلف به کمیسیون ماده 11(سازمان تعزیرات حکومتی) و 6 مورد ارجاع پرونده به کمیسیون ماده 20 که مجازات هایی نظیر قطع سهمیه دارویی این واحد ها و یا لغو سازمان های بیمه ای برای متخلفان در پی داشت.


معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان بارزترین اولویت های معاونت غذا و دارو را برخورد با ارائه داروهای خارج از فهرست مرجع اعلامی داروهای ایرانی، گران فروشی و کم فروشی واحدهای فروش دارو و همچنین نظارت دقیق بر مسئولان فنی این واحدها عنوان کرد.


33 کارخانه آرایشی، غذایی و آشامیدنی در استان در حال فعالیت هستند


وی تضمین و پایش سلامت غذا در سطح استان را از دیگر فعالیت های این معاونت دانسته و اظهار داشت: 33 کارخانه در زمینه های آرایشی، غذایی و آشامیدنی در سطح استان فعال است، که این واحدها نیز تحت نظارت های منطبق با قوانین وزارت بهداشت این معاونت به فعالیت مشغول هستند.


دکتر قائدی همچنین به کمیته فنی صدور پروانه ها در این معاونت نیز اشاره و افزود: این کمیته فنی مسئولیت صدور پروانه ساخت، پروانه تاسیس و بهره برداری و همچنین پروانه مسئول فنی را بر عهده داشته که در مورد آخر چنانچه واحدی بدون مسئول فنی اقدام به تولید یا عرضه محصولی کند، توقف تولید و ارجاع به مراجع قضایی برای آن واحد خاطی در پی خواهد داشت.


وی، در تشریح عملکرد آزمایشگاه این معاونت، بیان کرد: در سال جاری یک هزار و 380 مورد آزمایش صورت گرفته که از این تعداد، 178 مورد به تقاضای اداره نظارت- تولیدی و غذایی، 178 مورد به تقاضای اداره نظارت بر آرایشی و بهداشتی و 42 مورد نیز بنا به تقاضای اداره نظارت بر واردات غذایی انجام شد.


وی ادامه داد: 866 مورد، به درخواست معاونت بهداشتی، 142 مورد به تقاضای مراجع قضایی و 137 مورد نیز مرتبط با طرح PMC توسط آزمایشگاه های مرتبط انجام شد.


معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان، در مورد واحد های زیر مجموعه طب سنتی و همچنین استقبال جامعه و پزشکان در استان، گفت: خوشبختانه در شناسایی، آموزش و ساماندهی عطاری ها، تامین کننده های گیاهان دارویی، باشگاه های بدنسازی و کارگاه ها یا کارخانجات فرآورده های طبیعی از استان های پیشگام در سطح کشور هستیم.


دکتر قائدی، گریزی به معضل مواد مخدر در سطح جامعه زد و تصریح کرد: واحد مواد مخدر در این معاونت نظارت دقیق بر توزیع مسکن های مخدر در اتاق عمل بیمارستانها، مراکز ترک اعتیاد، ارائه به بیماران صعب العلاج و دیگر مراکز مرتبط  را دارند و تحویل پوکه و شیشه فراورده های مخدر از وظایف نظارتی این حوزه است.


وی در خصوص اقدامات معاونت غذا و دارو دانشگاه برای بیماران صعب العلاج و سرطانی نیز اظهار داشت: در سال گذشته بالغ بر 700 میلیون تومان بلاعوض به بیماران صعب العلاج و سرطانی اختصاص داده شد که این مبلغ در 9 ماهه سالجاری به 830 میلیون تومان رسید.                                                          



معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویر احمد، در پایان چند نکته را به هم استانی ها توصیه نمود : انتظار داریم در صورت رویت هرگونه تخلف اعم از کم فروشی، گران فروشی، مواد تاریخ مصرف گذشته، دارو های غیر معتبر، محصولات آرایشی یا غذایی مشکوک به اصالت و اطاعت مندرج و این گونه مسائل همکاران ما را مطلع تا پیگیری سریع اتفاق افتاده و بی شک ضمانت های لازم جهت سلامت جامعه حاصل شود.142-15