معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، گفت: همواره تاکید داشتیم که داروها، همانند تیغ دو لبه هستند که علاوه بر اینکه میتواند بیمار را درمان کنند، ممکن است در صورت عدم مصرف صحیح به برخی از بافتهای بدن زیان برساند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، گفت: همواره تاکید داشتیم که داروها، همانند تیغ دو لبه هستند که علاوه بر اینکه میتواند بیمار را درمان کنند، ممکن است در صورت عدم مصرف صحیح به برخی از بافتهای بدن زیان برساند.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان، دکتر امام بخش قائدی در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: شهروندان و بیماران باید برای مصرف داروها به ویژه آنتیبیوتیکها طبق دستورالعمل پزشک عمل نموده و از مصرف خودسر دارو بپرهیزند.
وی ادامه داد: متاسفانه روزانه شاهد مصرف بی رویه داروها به خصوص آنتیبیوتیکها در جامعه هستیم در حالی که همیشه به شهروندان توصیه میکنیم از مصرف بیرویه داروها خودداری کنند.
وی با بیان اینکه داروهای آنتیبیوتیکی تجویز شده توسط پزشک، باید حتماً بر اساس دستورالعمل خود پزشک و یا توضیحاتی که داروساز در داورخانه میدهد، مصرف شوند، افزود: اگر فرد بیشتر از میزان معین، دارو مصرف کند و یا به دستورالعملهای پزشک توجهی نکند، این داررو ها قطعاً برای بدن مضر بوده و مشکلاتی را در روند درمانی فرد ایجاد می کند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان تصریح کرد: اگر بیمار داروها و آنتیبیوتیکها را بیرویه مصرف کند، میکروبها در مقابل این داروها مقاومت ایجاد کرده و در نهایت بیمار مجبور به استفاده از داروهای گرانقیمتتری می شود که هم برای خود و هم دولت هزینههای بیشتری در بر دارد.
وی تکرر و اصرار بر مصرف بی رویه داروها را موجب ایجاد مقاومت ویروس و بی اثری داروها دانست و یادآور شد: بیماران هیچگونه دارویی مخصوصاً آنتیبیوتیکها را از پزشکان درخواست نکنند و پزشکان عزیز نیز اگر تشخیص میدهند که داروی مازاد برای بیمار ضرورتی ندارد از تجویز آن خودداری نمایند.
دکتر قائدی تصریح کرد: گاهی عوارض ناشی از داروها، خطر ساز شده و حتی منجر به مرگ و میر می شوند به همین دلیل امید است بیماران و شهروندان عزیز در مصرف داروها، به ویژه آنتی بیوتیکها دستورالعملهای پزشکان را مد نظر قرار دهند.
وی با اشاره به مصرف داروهای گیاهی، ابراز داشت: در سراسر کشور اثر بخشی واقعی برخی از داروهای گیاهی موجود در عطاری ها برای بهبود و یا درمان بیماری هنوز مشخص نیست.
وی داروهای موجود در عطاری ها را به علت نگهداری نامناسب فاقد اثر عنوان و افزود: وزارت بهداشت بر آن است تا همه داروهای گیاهی را ساماندهی و تفکیک سازی نموده و آنها را به صورت بستهبندی و تاریخ مصرفدار در اختیار مشتریان قرار دهد.
وی ادامه داد: امید است در آینده ای نزدیک با انجام این اقدامات، تا حدود زیادی با داروهای گیاهی مشکلی نخواهیم داشت.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به اینکه حدود ۹۰ عطاری در سطح استان فعالیت می کنند که با شناسایی این عطاریها، نام آنها را برای آموزش در اختیار وزارتخانه قرار دادیم، یان نمود: برای اکثر این عطاریها دورههای آموزشی در مرکز آموزش گیاهان دارویی کهگیلویه و بویراحمد برگزار شده است.
دکتر قائدی در پایان با تاکید بر فعالیت طبیبهای محلی در استان، خاطر نشان کرد: برای این افراد نیز برنامههایی تدوین شده است زیرا آنها ساماندهی نشدهاند و قطعاً اگر در دورههای آموزشی وزارت بهداشت شرکت کنند، متقابلا هم برای آنها و هم برای مردم بهتر است.5-142