مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: شیر و فرآورده های آن از منابع غنی مواد مغذی به خصوص پروتئین ویتامین ها و املاح هستند که این امر دقت در خرید و نگهداری این محصولات را به علت فساد پذیری آنها از اهمیت شایانی برخوردار است.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر محمدرضا جاهدان ابراز داشت: از مواد لبنی پاستوریزه و دارای پروانه ساخت معتبر از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی استفاده نمایید. هیچگاه شیر غیرپاستوریزه کیلویی نخرید زیرا در شیر میکروبهای خطرناک و بیماریهایی از جمله بروسلوز یا عامل تب مالت وجود دارد که تنها در اثر پاستوریزاسیون کامل از بین میرود.
وی ادامه داد: گاهی اوقات افراد سودجو به منظور پنهان کردن مشکلات شیر به آن جوش شیرین اضافه میکند تا لخته نشود.
وی اذعان داشت: کلیه فراورده های لبنی به استثناء شیر استریل بایستی در یخچال دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد و یا فریزر نگهداری شود. محصولات استیل شده را قبل از باز نمودن تا شش ماه می توان در دمای محیط نگهداری نمود اما پس از باز شدن پاکت بایستی حتما در یخچال و در مدت ۷۲ ساعت مصرف شود.
دکتر جاهدان خاطرنشان کرد: شیر پاستوریزه در یخچال حدود دو تا سه روز قابل نگهداری است. از جوشاندن شیر پاستوریزه به منظور تهیه ماست خودداری کنید زیرا مواد مغذی آن در اثر جوشاندن در ظرف ته نشین شده و ارزش غذایی خود را از دست میدهد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: از خریدن پنیر تازه غیر پاستوریزه پرهیز نمایید. خرید و مصرف پنیر، خامه و کره غیر پاستوریزه استقبال از بیماریهای مزمن همچنان تب مالت می باشد.
وی افزود: کره پاستوریزه با بسته بندی سالم فقط به مدت یک هفته در یخچال قابل نگهداری است اگر میخواهید مدت بیشتری آن را نگهداری کنید از فریزر استفاده نمایید.
وی همچنین ابراز داشت: هنگام خرید کشک مایع دقت کنید تا علائم کپک زدگی و بوی نامطبوع نداشته باشد. همچنین از فروشگاههایی که مواد لبنی را در شرایط مناسب یخچال یا فریزر نگهداری نمیکنند تهدید نکنید.