کارشناس ارشد برنامه سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: با توجه به اهمیت و ضرورت برنامه ریزی در حوزه سلامت روان به ویژه آسیب های روانی ناشی از همه گیری کووید ۱۹ این معاونت در نظر دارد بر اساس دستورالعمل وزارتی پیمایش ملی سلامت روان به مرحله اجرا گذاشته میشود
کارشناس ارشد برنامه سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: با توجه به اهمیت و ضرورت برنامه ریزی در حوزه سلامت روان به ویژه آسیب های روانی ناشی از همه گیری کووید ۱۹ این معاونت در نظر دارد بر اساس دستورالعمل وزارتی پیمایش ملی سلامت روان به مرحله اجرا گذاشته میشود.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، سید حبیب الله تقوی زاده افزود: دومین پیمایش سلامت روان یکی از اولویتهای اصلی نظام سلامت، که در سال جاری شروع و انجام پیمایش مذکور که با همکاری موسسه ملی تحقیقات سلامت در سالهای قبل طراحی شده است.
وی تصریح کرد:از آنجایی که مقرر شده بود، طرح ملی در سالهای ۹۸ و ۹۹ انجام شود،اما متاسفانه به دلیل پاندمی کووید ۱۹ به تعویق افتاد.
تقوی زاده، با اشاره به انجام مطالعاتی از این دست می توان به اطلاعات و داده های زیادی در سطح استان به دست آورد گفت: بدون شک تحلیل نتایج حاصل از آن کمک زیادی به تدوین نقشه راه بازبینی سیاستها و اقدامات اساسی در این حوزه خواهد بود.
وی بیان کرد: امیدواریم که با حمایت همه جانبه همه همکاران در دانشگاه علوم پزشکی استان ضمن رعایت پروتکل های بهداشتی دستیابی به اهداف تعیین شده تحقق پیدا کند.
وی به مهمترین اهداف پیمایش که با میانگین گروه سنی جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال انجام خواهد شد اشاره و تاکید کرد: تعیین شیوع اختلالات روانی طول عمر و ۱۲ ماه گذشته و شدت اختلالات روانی همچنین تعیین نسبت استفاده از خدمات سلامت روان و انواع آنها تعیین هزینههای مصیبتبار و ابتلا به اختلالات روانی این مطالعات با نظارت کارگروه تخصصی معاونت بهداشتی و با حمایت موسسه ملی تحقیقات سلامت انجام خواهد شد.
کارشناس ارشد سلامت روان مرکز بهداشت استان، یادآور شد: مجری طرح پیمایش ملی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد، و انجام هماهنگی های درون دانشگاهی، هماهنگی برون دانشگاهی با نیروی انتظامی فرمانداری ها و سایر سازمانهای ضروری مشارکت خواهند داشت.
تقوی زاده بیان کرد: انتخاب پرسشگران مطابق با راهنمای نحوه انتخاب پرسشگر و انتخاب پرسشیاران، همچنین راهنمای نحوه انتخاب پرسشیار شناسایی شده مد نظر است.
وی گفت: منطقه پرسشگری می بایست شهری مطابق با راهنمایی نمونه گیری، و اعلام کلیه امور انجام شده به ستاد پروژه جهت کسب آمادگی برای شرکت در دوره آموزشی شش روزه بر اساس برنامه زمانبندی اعلام شده توسط ستاد پروژه کسب خواهد شد.
سید حبیب الله تقوی زاده، بیان کرد:در ادامه این طرح آمادگی برگزاری آموزش علمی پرسشگری در دانشگاه مطابق دستورالعمل و بلافاصله بعد از دوره های آموزشی برنامه ریزی برای شروع کار میدانی پرسشگری و همچنین پس از گذراندن دوره آموزشی به محض دریافت اسامی مدیران اجرایی یک جلسه مجازی برای تشریح مطالعه با مدیران اجرایی تشکیل و راهنمایی های مربوطه در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
به گزارش وب دا یاسوج: برگزاری چگونگی اجرای طرح پیمایش ملی سلامت روان با حضور دکتر محمد مهدی بانشی معاون بهداشتی، مهندس قلعه گلاب معاون فنی، و سایر کارگروه تعیین شده تخصصی معاونت بهداشتی همراه با مصوبات لازم در سالن اجلاس مرکز بهداشت استان با تشریح برنامه زمان بندی در سطح مرکز استان و شهرستان های مد نظر بدین شرح است.
مدیر اجرایی: سید حبیب الله تقوی زاده
تعداد بلوک: 12 بلوک
تعداد پرسشگر: 2 نفر سرکار خانم زینب کریمی و سرکار خانم سارا اسدپور.
تعداد نمونه: 72 نمونه
که در شهرستان بویراحمد
تعداد بلوک: 5 بلوک
در شهرستان دنا: تعداد بلوک: 2 بلوک
در شهرستان گچساران: تعدادبلوک: 3 بلوک
در شهرستان باشت: یک بلوک
شهرستان بهمئی: یک بلوک
آموزش پرسشگران: 17 _ 22اردیبهشت
تمرین عملی در بیمارستان اعصاب و روان شهید رجایی یاسوج 23 تا 25 اردیبهشت می باشد
_ جلسه با معاون بهداشتی و معاون فنی و واحدها، مستند سازی تهیه گزارش خبری با حوزه روابط عمومی
_ هماهنگی با ریاست دانشگاه
_ هماهنگی با شهرستان ها
_ هماهنگی با امور اجتماعی و فرهنگی استانداری
_ هماهنگی با فرمانداری
_ هماهنگی با فرماندهی نیروی انتظامی و معاونت بهداشت نیروی انتظامی
_هماهنگی با فرماندهی نیروی انتظامی شهرستان
_ هماهنگی با IT جهت برگزاری جلسه آموزشی و سالن اجتماعات
_هماهنگی جهت خوابگاه و وسیله نقلیه جهت ایاب و ذهاب
و پذیرایی
_ هماهنگی جهت مشخصات بلوک ها و شناسایی آن ها.