متخصص اوروژی بیمارستان شهید رجایی گچساران با بیان اینکه شایع ترین علت ایجاد نارسایی های کلیوی در کشورهای توسعه یافته، دیابت و فشار خون بالا است، گفت: باید این دسته از بیماران با کنترل بیماری خود مراقبت های لازم را در این راستا انجام دهند.
متخصص اوروژی بیمارستان شهید رجایی گچساران با بیان اینکه شایع ترین علت ایجاد نارسایی های کلیوی در کشورهای توسعه یافته، دیابت و فشار خون بالا است، گفت: باید این دسته از بیماران با کنترل بیماری خود مراقبت های لازم را در این راستا انجام دهند.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان شهید رجایی گچساران، دکترامیرملک احمدی در خصوص بیماری های کلیوی، اظهار داشت: این بیماری ها دو دسته هستند که شامل بیماری های نقص کلیه و اورولوژیک می شوند.
وی به بیماری های اورولوژیک اشاره و ضمن قابل پیشگیری بودن این بیماریها اذعان داشت: بیماری های اورولوژیک قابل درمان هستند و شامل کلیه و مجاری ادراری،سنگ ها، عفونت ها، تومورها، ناهنجاری های مادر زادی و ... می شوند.
دکتراورولوژی بیمارستان شهید رجایی گچساران مهمترین بیماری کلیوی را نارسایی مزمن کلیه دانست و گفت: شایع ترین علت ایجاد این بیماری در کشورهای توسعه یافته دیابت و فشار خون بالا ست؛ که در صورت عدم کنترل موجب ایجاد نارسایی های کلیوی می شود.
دکترملک احمدی خاطر نشان کرد: در راستای پیشگیری از بروز نارسایی های مزمن کلیه برنامه ها و آموزش های بهداشتی و درمان جهت کنترل بیماری های دیابت و فشار خون بالا می تواند در کنترل و عدم گسترش این بیماری بسیار تاثیر گذار باشد.
متخصص اورولوژی بیمارستان شهید رجایی گچساران تصریح کرد: چاقی، بی تحرکی و رژیم های نامناسب از دلایل ابتلا به بیماری دیابت است و فشارخون، دیابت، تغذیه ناسالم، بافت چاقی، بی تحرکی و استفاده بیش از اندازه از نمک از عمده دلایل ایجاد نارسایی کلیوی در مردم به شمار می رود.
وی یادآور شد: در خانواده هایی که یکی از والدین به بیماری دیابت مبتلاست فرزندان باید سلامت خود را جهت عدم ابتلا به دیابت بررسی و پیشگیری و درمان را در برنامه داشته باشند.
متخصص اورولوژی بیمارستان شهید رجایی گچساران بی تحرکی را عاملی جهت سنگ سازی کلیه عنوان و بیان داشت: خوردن مایعات به میزان لازم به نحوی که ادرار را به رنگ روشن درآورد، می تواند از سلامت کلیه ها محافظت کرده و در این میان داشتن تحرک کافی نیز مورد توجه است.
دکتر ملک احمدی اذعان کرد: در حالی که خوردن آب جهت عدم ابتلا به سنگ کلیه توصیه می شود؛ اما بیمارانی که به نارسایی قلبی و کلیوی دچار هستند در خوردن میزان زیاد آب باید دقت داشته باشند؛ زیرا با جمع شدن آب در بدن این افراد نارسایی ها تشدید و مشکلات بیماران بیشتر می شود.
وی افزود: استفاده از نوشیدنی های دیگر مانند نوشابه های گازدار و... به جای آب می تواند در ایجاد سنگ کلیه تاثیر گذار باشد زیرا این مایعات دارای اگزالات؛ که نقش عمده ای در ایجاد سنگ کلیه دارد می باشد.
در پایان این متخصص کلیه: آب را بهترین مایع مورد نیاز بدن جهت حفظ سلامتی کلیه ها دانست و گفت: خوردن بیش از اندازه گوشت قرمز و نمک در ایجاد سنگ کلیه و نارسایی های کلیوی تاثیر گذار است و برخلاف تصور عموم استفاده از لبنیات می تواند در مراقبت از کلیه و پیشگیری ازسنگ سازی آن تاثیر گذار باشد.21
انتهای پیام/