متخصص بیهوشی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج گفت: طرح زایمان بدون درد از سال 92 در یاسوج استارت زده شد که متاسفانه پس از دو سال به دلایل مختلفی از جمله مشکلات بیمه متوقف شد.
متخصص بیهوشی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج گفت: طرح زایمان بدون درد از سال 92 در یاسوج استارت زده شد که متاسفانه پس از دو سال به دلایل مختلفی از جمله مشکلات بیمه متوقف شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی استان؛ دکتر حسین هجر افزود: در این راستا تلاش نمودیم تا با راه اندازی مجدد این واحد، مردم استان را از این توانایی برخوردار کنیم.
وی با بیان اینکه بی حسی و بی دردی نخاعی در شرایط خاص تحت نظر متخصص زنان و ماما برای مادران باردار واجد شرایط مورد استفاده قرار می گیرد، اذعان داشت: این روش می تواند حدود 80 درصد از درد بیماران را کاهش دهد در حالی که میزان درد باقی مانده برای همکاری بهتر مادر و متخصص و انجام پروسه صحیح زایمان لازم است.
وی عنوان کرد: پیش از تزریق دارو برای ایجاد بی حسی بیمار باید از لحاظ روحی آمادگی لازم را داشته باشد.
متخصص بیهوشی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج گفت: طبق پیگیری های صورت گرفته با معاونت درمان و بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان مقرر شد، در شبکه های بهداشت استان از همان ابتدای مراجعه خانم های باردار به این مراکز، آموزش های لازم در خصوص زایمان بدون درد به آنها ارائه شده تا به هنگام زایمان، آمادگی لازم را داشته باشند.
وی تصریح کرد: مادر باردار باید قبل از شروع زایمان بدون درد تحت معاینات فیزیکی از جمله فشار خون، ضربان قلب و کلیه قرار بگیرد که در طی انجام این مراحل و نیز تا پایان زایمان تکنسین بیهوشی و ماما در کنار هر بیمار حضور خواهد داشت.
دکتر هجر اضافه کرد: این کار یک کار جوان است و روزانه در این زمینه مطالعات زیادی صورت گرفته و روش های جدیدتر و راحت تری را ابداع می کنند که این بیمارستان نیز از این قاعده مستثنی نیست.
وی ادامه داد: ما به دنبال این اطلاعات برای پیشرفت عملکرد بیمارستان در این زمینه هستیم و خوشبختانه نسبت به روزهای ابتدایی که این طرح اجرا شد، روش های متفاوت تری را به بیماران ارائه می دهیم.
متخصص بیهوشی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج ابراز داشت: ما در حال حاضر از روش بی حسی نخاعی برای زایمان بدون درد استفاده می کنیم که برای زایمان بدون درد روش گاز تنفسی نیز وجود دارد که هنوز موفق به همکاری بیمه ها در این زمینه نشده ایم.
دکتر هجر اذعان داشت: از بیمه ها خواهشمندیم طرح گاز تنفسی برای زایمان بدون درد را تحت پوشش قرار دهند تا بتوانیم این خدمات را بیماران ارائه دهیم.
وی گفت: روش گاز تنفسی برای بیمار کم خطر و کم تهاجمی تر است در حالی که کم دردی آن نسبت به کم دردی نخاعی کمتر است یعنی در روش گاز تنفسی بی دردی حدود 50 تا 60 و در روش نخاعی حدود 80 درصد است.5