پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1403/09/05

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی اطفال دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: آسم و آلرژی یکی از بیماری های رایج فصول سرما است که با شروع سرد شدن هوا، علائم آزار دهنده این بیماری آغاز می شود.


فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی اطفال دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: آسم و آلرژی یکی از بیماری های رایج فصول سرما است که با شروع سرد شدن هوا، علائم آزار دهنده این بیماری آغاز می شود.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر علی فاضل ابراز داشت: آلرژن ها، محرک هایی هستند که باعث پاسخ بیش از حد مجاری هوایی و شروع حمله ی آسم می گردند.


وی ادامه داد: گرده گیاهان، برخی داروها، مو، پشم، پر حیوانات، گرد و غبار هوا، بعضی غذاها، نیش حشرات و هوای سرد و خشک، از مهمترین نوع آلرژن ها هستند و موجب بروز آلرژی در بدن و ایجاد علائم حساسیت در افراد می شود.


وی با اشاره به اینکه وراثت و عوامل محیطی از اصلی ترین فاکتورهای خطر ابتلا به آسم و آلرژی  محسوب می شوند، اضافه کرد:  عوامل درونی و عوامل بیرونی نیز در شیوع آسم و آلرژی سهم عمده دارند.


علائم آسم و آلرژی چیست؟


دکتر فاضل عنوان کرد: بروز آسم و آلرژی همراه با علائمی همچون، خارش، آبریزش بینی، عطسه، سرفه، گرفتگی بینی، تنگی نفس و خس خس سینه  همراه است.


وی با بیان اینکه هر چقدر تماس فرد با ماده آلرژی زا بیشتر باشد، بروز علائم در فرد قوی تر و ازاردهنده تر خواهد بود، یادآور شد: آسم و آلرژی یک بیماری غیر واگیر است که اغلب جنبه ی ارثی داشته و می تواند در هر سنی رخ دهد، اما تقریبا نیمی از تمام موارد جدید بیماری، در کودکان زیر 10 سال بروز می نماید.


درمان آسم و آلرژی


دکتر فاضل اذعان داشت: حذف عامل یا عوامل ایجاد کننده ی آسم و آلرژی در محیط زیست بیماران مبتلا به آلرژیک، موفقیت آمیزترین وسیله ایست که برای درمان این حالت در دسترس است.


فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی اطفال دانشگاه علوم پزشکی استان تصریح کرد: استفاده از قرص های ضد حساسیت و اسپری های کاهش دهنده علائم بیماری، از دیگر راه های درمان این دو بیماری که غالبن با هم رخ می دهند، است.


وی ابراز کرد: افرادی که آلرژی دارند باید نوع آلرژی خود را با آزمایش های ویژه و تست هایی که توسط متخصصان آلرژی انجام می شود، بشناسند و نسبت به درمان دارویی و دوری گزیدن از آلرژن ها اقدام نمایند.


وی در پایان تاکید کرد: استفاده از رژیم غذایی محتوی ویتامین های گروه  C، B و K ، عدم استعمال دخانیات، اجتناب از مصرف غذاهای پرادویه، عدم استفاده دارو بدون مشورت با پزشک و تغذیه مناسب از اصلی ترین موارد در جلوگیری از بروز حساسیت در افراد محسوب می شوند.


به گزارش وب دا: بیش از 40 درصد مبتلایان به آلرژی و حساسیت دچار بیماری آسم نیز می شوند که کودکان و بزرگسالان با توجه به ضعیف بودن سیستم ایمنی بدنشان، از اصلی ترین گروه های خطر محسوب می شوند.142-6