کارشناس ارشد بهداشت محیط بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، گفت: برای حفظ و ارتقاء سلامتی خود باید در نگهداری و مصرف مواد غذایی نکات بهداشتی را رعایت کنیم.
کارشناس ارشد بهداشت محیط بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، گفت: برای حفظ و ارتقاء سلامتی خود باید در نگهداری و مصرف مواد غذایی نکات بهداشتی را رعایت کنیم.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج؛ حمید حکمت منش افزود: نقش بهداشت مواد غذایی در حفظ سلامتی از اهمیت و ارزش بالایی برخوردار است بنابراین لازم است که همواره مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه گوشت تازه، رنگ و بوی طبیعی داشته و پوست آن عاری از چروکیدگی است، ادامه داد: گوشت قرمز فاسد چسپناک، خیلی پررنگ و دارای بوی نامطبوع است و گوشت مرغ فاسد نیز، تیره، پرخون و یا کبود است و زیر بال مرغ فاسد بوی نامطبوع میدهد.
وی بیان داشت: لکههای سفید روی پوست و عضلات مرغ به علت انجماد آب زیر پوست عضلات است و مصرف چنین گوشتی بلامانع است و در صورت استفاده از گوشتهای بسته بندی شده باید به مجوز بسته بندی سازمان دامپزشکی کشور روی برچسب آن و همچنین تاریخ بستهبندی و انقضاء آن کاملاً دقت کرد.
کارشناس ارشد بهداشت محیط بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، اذعان نمود: مدت زمان نگهداری گوشت در دمای 18- درجه سانتیگراد یک سال و مدت نگهداری ماهی 6 ماه است.
وی با اشاره به اینکه برای استفاده از گوشت و مرغ منجمد باید 24 ساعت قبل از مصرف، آنها را از فریزر به داخل یخچال انتقال داد تا خونابه کمتری از آن خارج شود، یادآور شد: خونابه را نباید دور ریخت بلکه باید به خود ماده غذایی در زمان پخت برگردانده شود.
حکمت منش تصریح کرد: از مصرف مرغ های دچار لاغری شدید پرهیز نمایید چون حداقل وزن مرغ سالم و کامل 1 کیلوگرم است.
وی خاطرنشان کرد: از پیچاندن انواع نان، گوشت و سبزی در روزنامه و یا قراردادن آنها در داخل کیسههای نایلنی سیاه خودداری نمایید چون سرب روزنامهها یا مواد شیمیایی و بازیافتی که در پلاستیکهای مشکی وجود دارد در تماس با مواد غذایی قرار میگیرد.
وی با تاکید بر اینکه مواد غذایی باید دور از نور، رطوبت، حرارت، اکسیژن هوا، آهن و مس قرار بگیرند چون باعث تشدید فساد می شود، ابراز داشت: کره را نیز برای مصارف کوتاه مدت باید داخل یخچال و برای نگهداری بیشتر باید داخل فریزر قرار داد.
حکمت منش با بیان اینکه تخم مرغ دارای پوسته آهکی است و تا لحظه مصرف نباید شسته شود و صدمه ببیند چون مقدمات فساد آن مهیا می شود، عنوان کرد: زمان حرارت (زمان جوش خوردن) تخم مرغ نباید از 7 دقیقه کمتر باشد تا از مسمومیت احتمالی جلوگیری و همچنین نباید از 9 دقیقه تجاوز کند زیرا هضم آن برای معده سنگین میشود.
وی ادامه داد: نان باید قبل از قرار گرفتن درون نایلون خنک شود زیرا در غیر این صورت نان داغ در داخل نایلون اصطلاحاً عرق کرده و با توجه به رطوبت حاصل از تعریق ممکن است کپک بزند، همچنین نان در صورت نیاز بیش از مصرف روزانه در فریزر نگهداری شود.
حکمت منش در پایان با اشاره به اینکه شیر نباید در مجاورت نور خورشید قرار بگیرد، گفت: نور خورشید موجب از بین رفتن حدود 80 درصد ویتامینB شیر می شود و همچنین زمان جوشیدن شیرخام یک دقیقه است و بیشتر از این زمان معین سبب از بین رفتن ویتامینها و پروتئینهای شیر خواهد شد.5-142