پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز یکشنبه ، 1404/01/31

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

سرعت و توانایی انتقال واریانت دلتا بیش از واریانت انگلیسی است لذا باید نکاتی در مورد این بیماری بدانیم.





سرعت و توانایی انتقال واریانت دلتا بیش از واریانت انگلیسی است لذا باید نکاتی در مورد این بیماری بدانیم.








به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد سید حسین رازیان مسوول روابط عمومی مرکز بهداشت استان : به‌ منظور مدیریت بحران کرونا و پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونای دلتا به نکات زیر توجه کنید،گفت:




سرعت و توانایی انتقال واریانت دلتا بیش از واریانت انگلیسی است.




 میزان ابتلا واریانت دلتا در خانواده ها و مکان های بسته با جمعیت زیاد بسیار بالا است.




علائم کرونای دلتا با آبریزش بینی، تب و گلو درد آغاز می‌شود و شبیه سرماخوردگی است.




 به‌ منظور پیشگیری از ابتلا به واریانت دلتا حتما ماسک بزنید حتی افراد‌ی‌که واکسن زده اند!




 مراجعه زودرس و مداخله زودرس در کنترل بیماری و نجات جان بیمار بسیار موثر است.




گونهٔ دلتای ویروس کرونا که نخستین بار در هند پدید آمد تاکنون در ۸۰ کشور جهان یافت شده است. سازمان جهانی بهداشت که گونه‌های جهش‌یافتهٔ مهم ویروس کرونا را براساس حروف الفبای یونانی نامگذاری می‌کند گونهٔ یافت‌شده در هند را دلتا نامید.




تمامی ویروس‌ها پیوسته جهش پیدا می‌کنند و اغلب تغییرات‌شان چندان مهم نیست. اما برخی از گونه‌های جهش‌یافته ممکن است سرعت انتقال بیشتری داشته باشند، عوارض حادتری ایجاد کنند یا از سدّ ایمنی واکسن‌ها بگذرند.




کارشناسان می‌گویند گونهٔ دلتا با سرعت بیشتری منتقل می‌شود چون خود را بهتر به سلول‌های بدن می‌چسباند، اما هنوز اطلاعات کافی در دست نیست که نشان دهد این گونهٔ تازه از ویروس کرونا بیماری شدیدتری را نیز ایجاد می‌کند یا خیر.




بیش از ۹۰ درصد آنها که اخیرا در بریتانیا دچار کووید۱۹ شده‌اند بیماری فوق را به‌واسطهٔ گونهٔ دلتای این ویروس گرفته‌اند. این رقم در ایالات متحده تاکنون ۲۰ درصد بوده، اما کارشناسان می‌گویند امکان دارد گونهٔ دلتا به گونهٔ غالب ویروس کرونا در آمریکا بدل شود.




پژوهش‌های تازه نشان می‌دهد که واکسن‌های ضد کرونا کنونی که به تایید سازمان جهانی بهداشت رسیده‌اند، در برابر گونه دلتا نیز مانند دیگر گونه‌های شناخته‌شدهٔ ویروس کرونا کارآیی دارند، مشروط بر آن‌که هر دو دز واکسن به فرد تزریق شود.




کسانی که تنها یک دوز واکسن زده باشند نسبت به آنها که هر دو دز را زده‌اند ایمنی کمتری نسبت به گونهٔ دلتا دارند و همین امر باعث شده است کارشناسان تأکید کنند که باید هر دو دز واکسن‌ تزریق شود و همزمان توزیع جهانی واکسن‌های ضد کرونا تا حد ممکن سریع‌تر صورت گیرد.




انتهای پیام/سید حسین رازیان