پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز سه شنبه ، 1403/09/06

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به مفهوم ایمنی غذایی اظهار داشت: منظور از ایمنی غذایی بررسی، آماده سازی و ذخیره مواد غذایی است که حداقل خطر ابتلا به بیماری های ناشی از آلودگی های میکروبی، فیزیکی و شیمیایی را داشته باشد و هدف اصلی آن جلوگیری از آلودگی و مسمومیت های غذایی است.

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به مفهوم ایمنی غذایی اظهار داشت: منظور از ایمنی غذایی بررسی، آماده سازی و ذخیره مواد غذایی است که حداقل خطر ابتلا به بیماری های ناشی از آلودگی های میکروبی، فیزیکی و شیمیایی را داشته باشد  و هدف اصلی آن جلوگیری از آلودگی و مسمومیت های غذایی است.


به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه؛ دکتر رحمت اله افشار افزود: ایمنی غذا یک مسئولیت مشترک بوده و همه افراد از مزرعه تا سفره در آن نقش دارند تا اطمینان حاصل کنند که غذایی که مصرف می کنیم سالم و امن است چراکه در هریک از مراحل تولید، بسته ­بندی، حمل و نقل, توزیع و حتی مصرف مواد غذایی امکان آلودگی آن­ها وجود دارد و یکی از عمده­ ترین و رایج­ترین این آلودگی ها، مواد شیمیایی، آفت­کش و علف­ کش­ هایی است که در مزارع هنگام رشد محصولات برای کنترل آفات و بیماری­ های کشاورزی استفاده می­شود.


وی با اشاره به رایج ترین آلودگی­ هایی که ایمنی غذایی را تهدید می­کند گفت: از رایج ترین عوامل تهدیدکننده ایمنی غذایی می توان به عوامل بیماری ­زا نظیر باکتری، ویروس و انگل، سموم قارچی نظیر آفلاتوکسین، فلزات سنگین نظیر سرب، جیوه وکادمیوم، سموم شیمیایی دفع آفات مورد استفاده در کشاورزی و در نهایت آلاینده­ های آلی باقی مانده در محیط زیست به علت استفاده از آنتی بیوتیک ­ها، هورمون­ و مواد افزودنی در تهیه غذاها اشاره کرد.


دکتر افشار در پایان با تاکید بر مسئولیت مشترک بین دولت ها، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان در تامین ایمنی غذایی خاطرنشان کرد: با استفاده از کشاورزی ارگانیک، رژیم های شخصی سازی شده، استفاده از فناوری نانو  و روش های نوین بسته بندی مواد غذایی که آنها را از هرگونه آلودگی های باکتریایی و توکسین ­ها، ویروس ها و مواد شیمیایی عاری می کند و استفاده از تست های آنالیز شیمیایی مواد غذایی با حساسیت بالا در حفظ ایمنی غذایی برنامه ریزی کرد.


به گزارش وب دا؛ در سال ۲۰۱۸ مجمع عمومی سازمان ملل متحد با درک بار جهانی بیماری های منتقله از غذا، که افراد در هر سنی به ویژه کودکان زیر ۵ سال و افرادی که در کشورهای کم درآمد زندگی می کنند را تحت تاثیر قرار می دهد، اعلام کرد که هر ۷ ژوئن روز جهانی ایمنی مواد غذایی است.