..
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: برای افرادی که به دلیل ابتلا به بیماری دارو مصرف می نمایند همیشه این سوال مطرح است، که نحوه صحیح مصرف داروها در زمان روزه داری چگونه باید باشد و آیا قطع مصرف داروها و یا جابجایی زمان مصرف دارو به زمان های قبل از سحر یا بعد از گفتار کار درستی است یا خیر…؟
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر حجت الله انصاری ابراز داشت: به طور کلی توصیه می شود روزه داران پیش از هرگونه تغییر در مصرف داروها با پزشک معالج خود مصرف مشورت کنند.
وی افزود: تغییر در مصرف داروها اعم از قطع یا تغییر دوز باید حتماً با مشورت داروساز یا پزشک معالج باشد.
وی تصریح کرد: در صورت صلاحدید، پزشک معالج میتواند با تغییر دوز یا نوع دارو تعداد مصرف دارو را به یک یا دو بار در روز تغییر دهد.
دکتر انصاری ابراز داشت: استفاده خودسرانه از داروهای ضدبارداری جهت قطع خونریزی دوران قاعدگی عوارض جدی داشته که با کاهش مایعات بدن تشدید میشود لذا توصیه میشود صرفاً تحت نظر داروساز یا پزشک معالج مصرف شود.
وی گفت: واکسن کووید منافاتی با روزه داری ندارد. روزهداران ترجیحاً قبل از دریافت واکسن، سحری را میل کرده باشند و در صورت بروز عوارض به مراکز درمانی مراجعه کنند.
دکتر انصاری همچنین خاطرنشان کرد: در بارداری شیردهی و بیماری های مزمن به خصوص در سالمندان مانند دیابت، فشار خون، اختلالات غده تیروئید و... پیش از اقدام به روزه داری با پزشک معالج خود مشورت نمایید.
وی تصریح کرد: افراد با بیماری های مزمن که روزه می گیرند در طول روز پایش های ضروری مثل اندازه گیری فشار و قند خون را انجام دهند.