پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز جمعه ، 1403/09/02

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

مدیر گروه پیشگیری از بیماری‌های معاونت بهداشت کهگیلویه و بویراحمد گفت: این استان به دلیل اجرای موفق برنامه پیشگیری از ابتلا به تالاسمی ماژور بیش از۵ سال است که تولد تالاسمی ماژور نداشتیم

مدیر گروه پیشگیری از بیماری‌های معاونت بهداشت کهگیلویه و بویراحمد گفت: این استان به دلیل اجرای موفق برنامه پیشگیری از ابتلا به تالاسمی ماژور بیش از۵ سال است که تولد تالاسمی ماژور نداشتیم. 


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، رشیدپور با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت (۸می) روزجهانی تالاسمی است، گفت: با توجه به مادام العمربودن بیماری و هزینه‌های سنگین درمان، لزوم حمایت اجتماعی از این بیماران ضروری است.


مدیر گروه پیشگیری از بیماری معاونت بهداشت کهگیلویه و بویراحمد افزود: در حال حاضر بدلیل اجرای موفق این برنامه و تلاش‌های مجموعه بهداشت و درمان  خوشبختانه بیش از ۵ سال است که تولد تالاسمی ماژور در کهگیلویه و بویراحمد به ثبت نرسیده است.


وی با اشاره به اينكه تالاسمي يك نوع بيماري ارثي است، گفت: تالاسمي از شايعترين بيماري‌هاي ژنتيکي است اين بيماري با خودنماني‌هاي باليني حالتي بدون علامت تا وضعيتي بسيا‌ر شديد و وخيم بروز مي کند.


بهمن رشیدپور با بیان اینکه ژن معيوب بطور مغلوب و و غير وابسته  به جنس از نسلي به نسلي ديگر منتقل مي شود، عنوان کرد: تالاسمي" يك بيماري مادرزادي است و تالاسمي ماژور نوع شديد اين بيماري است كه در آن هر دو والدين ژن معيوب را دارند. در نوع مينور فقط يكي از والدين ژن معيوب را دارد و اين گونه افراد از نظر باليني با افراد سالم فرقي ندارند.


وی با بیان اینکه به دلیل ازدواج‌‌های فامیلی در کشور و استان کهگیلویه و بویراحمد تالاسمي ماژور بسيار شايع است، گفت: اين بيماران كه اغلب فرزندان پدرو مادر مبتلا به تالاسمي و يا يكي از آنها هستند ، دچار خستگي مزمن ، رنگ پريدگي ، دردهاي ناتوان كننده استخواني ، بيماري قلب و پر كاري طحال مي‌شوند.


مدیر گروه پیشگیری از بیماری‌های معاونت بهداشتی کهگیلویه و بویراحمد افزود: برنامه نامناسب بهداشتي، فقدان آگاهي مردم درخصوص احتمال پيشگيري از بيماري و ناتواني‌هاي ژنتيكي و مادرزادي به شيوع اين بيماري دامن مي‌زند. 


وی انجام مشاوره ژنتیکی و مراقبت های لازم را در جهت پیشگیری از این بیماری موثر دانست و عنوان کرد: خوشبختانه در استان با توجه به انجام مراقبت های زوجین ناقل تالاسمی هیچ مورد جدیدی از تالاسمی ماژور مشاهده نشده است و انتظار می رود همچنان زوجین ناقل بیماری تالاسمی جهت انجام مراقبت به صورت ماهانه به مراکز و خانه های بهداشت مراجعه کنند.


انتهای پیام/سید حسین رازیان