رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت؛ بدن ما بویژه دستگاه گوارش در زمانهای نزدیک به افطار در حالت استراحت کامل است بنابراین هنگام افطار بایستی از مواد غذایی استفاده شود که به طور ناگهانی به دستگاه گوارش فشار وارد نشود.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت؛ بدن ما بویژه دستگاه گوارش در زمانهای نزدیک به افطار در حالت استراحت کامل است بنابراین هنگام افطار بایستی از مواد غذایی استفاده شود که به طور ناگهانی به دستگاه گوارش فشار وارد نشود.
به گزارش روابط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، فرشته بوستانی افزود؛ بدن هنگام افطار نیاز فوری به مایعات و منابع غذایی انرژی زا دارد بنابراین نیاز برای سلولهای زنده مخصوصا مغز و سلول های عصبی بیشتر بوده و روزه را با شیر یا آب ولرم وخرما یا عسل یا کشمش (یا چای کمرنگ و یک قاشق چایخوری شکر)و بتدریج استفاده از مواد غذایی سبک مانند نان و پنیر و گردو و یا سوپ که فشار چندانی به معده وارد نمی کنند .
وی تصریح کرد؛ پرهیز از پرخوری و زیاده روی در مصرف غذاهای پرچرب و شیرین مثل نان خامه ای ، زولبیا، بامیه،حلوا ، شله زرد و.... زیرا باعث سوزش سردل، اضافه وزن و نیز عطش شدید میشوند که اغلب این تشنگی با نوشیدن مقدار زیاد نوشیدنیهای سرد جبران می شود.
وی عنوان کرد؛ پرهیز از مصرف مقادیر زیاد شیرینیها،شکر،شربتها،نوشابه های گازدار و بین افطار و صرف شام(برای کسانیکه شام می خورند)یک فاصله زمانی حدود یکساعت در نظر گرفته شود تا بدن بتواند خود را آماده قبول غذاهای پر حجم تر کند.
وعده سحری
بوستانی ادامه داد؛ مصرف غذا در وعده سحری که مهمترین وعده غذایی در ماه مبارک رمضان می باشد بسیار با اهمیت است و باید به صورت کامل دریافت شود زیرا پس از این وعده ساعات روزه داری شروع شده و بدن انرژی دیگری دریافت نمی کند.
رئیس گروه واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی، گفت؛ از غذاهای دیر هضم(مانند نان و غلات کامل سبوسدار،حبوبات،سبزیها و میوه های تازه)استفاده گردد. در ضمن عدم مصرف سحری مناسب نیست زیرا در طول روز باعث افت قند خون، کاهش تمرکز و پایین آمدن توان کاری می شود.
وی به روزه داران را به خودداری از مصرف کله پاچه و سیرآبی ،غذاهای سرخ کرده و چرب،غذاهای کنسروی،سوسیس و کالباس ،نوشابه گازدار پرهیز از دریافت زیاد قند ،شکر،شیرینیها،شکلات،زولبیا، بامیه،شله زردو....و نوشیدنیها مانند شربت ،قهوه وچای را توصیه نمود.
بوستانی در پایان خاطر نشان کرد؛ مصرف متعادل سبزی ها مانند سبزی خوردن، سالاد، کاهو، خیار، گوجه فرنگی،ماست خیار و نعنا همراه با غذانوشیدن آبمیوه طبیعی مانند سیب، آب آلبالو، آب انار،شربت عسل و آبلیمو، شربت خاکشیر یا آب پس از غذای سحری پرهیز از خوابیدن بلافاصله پس از سحری را حتما رعایت کنند.
انتهای پیام/