رژیم غذایی متعادل به حفظ سلامت و فعالیت فرد در ماه مبارک رمضان کمک می کند.
رژیم غذایی متعادل به حفظ سلامت و فعالیت فرد در ماه مبارک رمضان کمک می کند. به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج ،کارشناس تغذیه ورژیم درمانی این مرکز درمانی با توجه به اهمیت و نقش تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان اظهار داشت: روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان ارزش معنوی ، جسمی و روحی بسیاری دارد و میتواند موجب ارتقاء سلامتی گردد. مینا خلج اذعان داشت : یکی از موارد بسیار مهم در روزه داری داشتن رژیم غذایی سالم و کافی می باشد و اجرایی برنامه غذایی صحیح در این ماه، در پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر کمک کننده است. وی تصریح کرد: وعده های اصلی غذایی در ماه مبارک رمضان شامل سحری، افطار و شام می باشد، در وعده سحری که مشابه ناهار است بهتر است از کربوهیدرات مانند برنج ، غلات کامل، مرغ ، ماهی، میوه، سبزیجات و آب کافی استفاده شود و همچنین مصرف غذاههای چرب، شور و ادویه دار کمتر شود. کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد(ع) افزود: در وعده افطار که مشابه صبحانه می باشد بهتر است مایعات مغذی گرم مانند شیرهمراه با حجم کمی از غلات، پنیر، گردو و سبزی و یا سوپهای نرم و مواد قندی مانند خرما و عسل استفاده شود.در وعده شام مصرف غذاههای سبک ، ترجیحا غذاههای حاوی پروتئین، سبزی و غلات توصیه می شود. مینا خلج در پایان توصیه نمود:حتما سه وعده غذایی میل کنید تا بدن با کمبود مواد مورد نیاز مواجهه نشود.
*وعده سحری اهمیت قابل توجهی دارد و حذف آن عوارض زیادی مانندسردرد، عصبانیت و ضعف را در پی دارد.
*مصرف غذا های پر چرب، بخصوص در هوای گرم موجب تشنگی و کم آبی میشود.
*آب را فراموش نکنید، مصرف مایعات مانند آبمیوه و شیر در فاصله افطار تا سحربه تعادل آب بدن در طول روز کمک میکند.
*مصرف آب زیاد هنگام افطار سبب اختلال در هضم مواد غذایی می گردد.
*مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری موجب تحریک ترشح هورمون انسولین و کاهش قند خون میگردد،در نتیجه فرد زودتر گرسنه میشود.
*جهت ثابت نگهداشتن قند خون، مواد غذایی ناسالم مانند زولبیا استفاده نکنید، بلکه خرما مصرف کنید.
*در وعده افطار از غذا های حجیم استفاده نکنید و بدن خود را آرام برای وعده شام آماده کنید، در غیر این صورت دچار بیماری های گوارشی مانند نفخ و سوزش معده میشوید.
*از نوشیدن چای به مقدار زیاد در وعده سحری اجتناب کنید، زیرا این امر منجر به تکرر ادرار و از دست دهی آب بدن میگردد.
*آشامیدن آب و نوشیدنی های خیلی سرد با معده خالی زیان بخش است.
*بادمجان، فلفل و سایر ادویه ها منجر به تشنگی در طول روز میگردد.
* مصرف میوه و سبزیجات را فراموش نکنید، این مواد غذایی با حفظ آب بدن از یبوست و گرسنگی جلوگیری میکنند.