متخصص طب اورژانس بیمارستان شهید رجایی گچساران، گفت: سردرد، سرگیجه، افزایش درجه حرارت دمای بدن، کاهش هوشیاری، تنگی نفس و تپش قلب از علائم اصلی گرمازدگی محسوب می شود.
متخصص طب اورژانس بیمارستان شهید رجایی گچساران، گفت: سردرد، سرگیجه، افزایش درجه حرارت دمای بدن، کاهش هوشیاری، تنگی نفس و تپش قلب از علائم اصلی گرمازدگی محسوب می شود.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان شهید رجایی گچساران، دکتر نواب علی نژاد ابراز داشت: گرمازدگی زمانی رخ می دهد که مکانیسم های تنظیم درجه حرارت بدن از حالت تعادل خارج و در داخل بدن گرما تولید شود.
وی ادامه داد: در شرایطی که دمای محیط خارج از بدن بالا باشد، بدن توانایی انتقال گرمای خود به بیرون از بدن را نخواهد داشت و گرمازدگی رخ می دهد.
متخصص طب اورژانس بیمارستان شهید رجایی گچساران اظهار داشت: خواب آلودگی، ضعف، بی اشتهایی، حالت تشنگی شدید، و تند تند نفس کشیدن از دیگر علائم گرمازدگی به شمار می رود.
وی افزود: کودکان، زنان باردار، افراد مسن، بیماران قلبی، دیابتی و پرفشار خونی و افراد چاق در معرض خطر بیشتری به نسبت افراد دیگر هستند.
دکتر علی نژاد تصریح کرد: افرادی که مجبور به فعالیت در نور مستقیم آفتاب قرار دارند، ورزشکاران و افراد دارای مشاغل سنگین، در معرض بیشتر گرمازدگی قراردارند.
وی اضافه کرد: خشک شدن سطح پوست، انقباض عضلانی، خستگی، کاهش هوشیاری و تشنج از علائم پیشرفت گرمازدگی محسوب می شود و در صورت عدم درمان مرگ زود رس را به همراه خواهد داشت.
اقدامات اولیه در مواجهه با گرمازدگی کدام اند؟
وی انتقال فرد گرمازده به مکان خنک را از نخستین اقدامات برای بیمار عنوان نمود و عنوان کرد: خارج کردن لباس های اضافی و تامین آب و املاح ضروری از دیگر اقدامات اصلی جهت احیا فرد گرما زده محسوب می شود.
متخصص طب اورژانس بیمارستان شهید رجایی گچساران بیان کرد: استفاده از آبلیمو و نمک در آب آشامیدنی موجب تامین املاح از دست رفته به بدن خواهد شد.
دکتر علی نژاد در پایان خاطر نشان کرد: مصرف مایعات به اندازه کافی، پوشیدن لباس های نخی و گشاد و قرار نگرفتن در معرض مستقیم آفتاب و فضاهای بسته از اصلی ترین اقدامات در جهت پیشگیری از گرمازدگی است.6