پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز سه شنبه ، 1404/02/02

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس برنامه سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت: سرطان یکی از بیماری های شایع جهان، در واقع سومین عامل مرگ در جهان و دومین عامل مرگ در کشور ما است.

کارشناس برنامه سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت: سرطان یکی از بیماری های شایع جهان، در واقع سومین عامل مرگ در جهان و دومین عامل مرگ در کشور ما است.


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، بهمن رشید پور افزود: سرطان به رشد غیر عادی سلول های بدن گفته می شود که در حال حاضر بیش از 100 نوع سرطان وجود دارد.


وی ادامه داد: در حال حاضر در مردان سرطان های دستگاه گوارش از جمله سرطان معده، پروستات، روده بزرگ، مثانه، پوست و ریه و در زنان سرطان سینه، روده بزرگ، پوست، معده، و تیروئید از شایع ترین سرطان ها محسوب می شود.


وی تصریح کرد: روز جهانی سرطان همه ساله در سراسر جهان با هدف افزایش آگاهی مردم نسبت به سرطان، نحوه پیشگیری و برخورد با آن برگزار و در ایران هر ساله از 1 تا 7 بهمن ماه پویش ملی سرطان در همین راستا برگزار می شود.


رشید پور با بیان اینکه عوامل مختلفی در بروز سرطان دخالت دارند، اذعان داشت: چاقی به ویژه در کشورهای در حال توسعه از عوامل اصلی بروز سرطان است به طوری که در سال 2012 چاقی در این کشورها باعث ابتلای 481 هزار نفر به سرطان به ویژه در بین زنان شده است.


کارشناس برنامه سرطان معاونت بهداشتی استان با اشاره به اینکه دخانیات از علل دیگر ابتلا به سرطان مجاری تنفسی است، ادامه داد: 90درصد ابتلا به سرطان ریه به دلیل کشیدن سیگار است و مصرف الکل در ابتلا به سرطان های حنجره، مری و به دلیل ایجاد بروز الکلی احتمال بروز سرطان کبد را بالا می برد.


وی اضافه کرد: مواد غذایی پروتئینی چون کالباس، سوسیس، گوشت و گوشت های فرآوری شده به دلیل تولید مواد سرطان زا به اندازه استعمال سیگار خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهند.


رشید پور گفت: برخی از پرتوها همچون اشعه  فرابنفش خورشید باعث سرطان پوست شده و عوامل ژنتیکی -وارثی تنها عامل 5 تا 10 درصد برخی از سرطان ها هستند و به مراتب بیشترین عوامل مربوط به سبک زندگی و عوامل محیطی است که قابل پیشگیری می باشند.


وی یکی از مهمترین مشکلات در درمان سرطان ها را بحث تشخیص به موقع و زود هنگام آن عنوان و تصریح کرد: یکی از روش های تشخیص زود هنگام سرطان، غربالگری است که در حال حاضر به طور فعال در مراکز بهداشتی -درمانی، خانه های بهداشت و پایگاه های جامع سلامت غربالگری سه نوع سرطان شایع از جمله سرطان سینه در زنان، سرطان روده بزرگ و سرطان دهانه رحم زنان انجام می گیرد.


کارشناس برنامه سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان ادامه داد: توصیه می شود همه زنان بالای 30 سال جهت غربالگری سرطان سینه و دهانه رحم و همه مردان و زنان بالای 50 سال جهت غربالگری سرطان روده بزرگ به مراکز درمانی  مراجعه نمایند.


وی یاد آور شد: روش های کلی چون عدم استعمال دخانیات، مصرف غذای سالم، پرهیز از عوامل تراتوژن (مواد شیمیایی و اشعه) ورزش و پرهیز از رفتارهای پر خطر جنسی در پیشگیری از سرطان ها موثر است.


رشیدی در پایان خاطر نشان کرد: مطالعات جدید نشان می دهد که سبک زندگی و عوامل محیطی به تنهایی می تواند عامل 70 تا 90 درصد سرطان ها باشند بنابراین سرطان با زندگی سالم قابل اجتناب است.5