پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز سه شنبه ، 1404/02/02

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس سلامت باروری سالم معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: بارداری در سنین جوانی، بهترین زمان برای مادر و نوزادش عنوان شده است.

کارشناس سلامت باروری سالم معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: بارداری در سنین جوانی، بهترین زمان برای مادر و نوزادش عنوان شده است.


 به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویر احمد، زهرا رادمنش ابراز داشت: تعداد فرزندی که یک زن در طول دوران باروری خود به دنیا می آورد را باروری کلی گویند و وقتی میزان باروری کلی کمتر از 1/2 فرزند برای هر زن باشد باروری زیر نرخ جانشینی است.


 وی با بیان اینکه در یک جامعه هر زن به طور متوسط خودش را با یک فرزند دختر که تا اواسط دوره فرزند آوری زنده باشد جانشین نمی کند، ادامه داد: باروری زیر نرخ جانشینی به معنی رشد منفی جمعیت در دراز مدت است.


رادمنش تصریح کرد: با توجه به سرشماری سال 1385، جمعیت بالای 20 سال مجرد بالغ بر 3 میلیون گزارش شده است که ازدواج این جمعیت موجب بوجود آمدن حدود 4 میلیون خانوار خواهد شد.


وی اذعان داشت: بر اساس یک پژوهش انجام شده، تک فرزندی در زنانی که از تحصیلات دانشگاهی برخوردار هستند 10 برابر زنان بیسواد است.


 کارشناس سلامت باروری سالم معاونت بهداشتی تاکید کرد: سنین باروری در یک خانم از 15 سالگی آغاز شده  و تا 49 سالگی ادامه می یابد که سنین 20 تا 30 سالگی بهترین سن برای باروری است.


وی با اشاره به اینکه فاصله مطلوب بین دو بارداری از نظر ابعاد سلامت سه سال و حداکثر این زمان پنج سال در نظر گرفته می شود، یادآور شد: افزایش فاصله بین بارداری ها به بیش از 5 سال ضمن کاهش فرصت های باروری سالم برای مادر و کودک، افزایش مخاطرات سلامت مادر و کودک را نیز به دنبال خواهد داشت .


وی افزود: کلاس ها و کارگاه های اموزشی می تواند موجب تقویت مهارت های لازم برای زندگی مشترک در جوانان شود تا زوجین بتوانند سال های بیشتری را برای فرزند آوری با رعایت اصول سلامت در اختیار داشته باشند.


وی در پایان خاطر نشان کرد: در کنار مهارت آموزی های لازم، همکاری های بین بخشی و درون بخشی دستگاه های مختلف مسئول در راستای تسهیل ازدواج سبب کاهش دغدغه های جوانان از ازدواج، با مشاهده تجربیات موفق همسالان خود از زندگی مشترک و تشکیل خانواده و تاخیر در امر ازدواج خواهد شد.6