برنامه "سواد سلامت مادر، جوانی جمعیت، نسل توانمند" در سومین روز هفته سلامت در بیمارستان امام خمینی(ره) دهدشت برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام خمینی(ره) دهدشت؛ روز چهارشنبه سوم اردیبهشت ماه به نام روز " سواد سلامت مادر، جوانی جمعیت، نسل توانمند " نامگذاری شده است. این حوزه، حوزهای است که بیشتر همت رسانهها را میطلبد و افزایش سواد سلامت با استفاده از روشها و تکنولوژیهای نوین بایستی صورت گیرد.
سید کمال الدین شریف مقدم مدیر داخلی بیمارستان گفت : شعار « سرآغازی سلامت، آیندهای سرآمد» به درستی به اهمیت سلامت مادران و نوزادان اشاره دارد. این بخش، از مهمترین و حساسترین شاخصهای سلامت است که دستیابی به آن نیازمند تلاش جمعی و کار تیمی است.
وی در ادامه افزود : سلامت مادران، نوزادان و کودکان، سرآغازی برای نسلی سالم و آیندهای امیدوار است. هر هزینهای که در این مسیر برای نیروی انسانی یا تأمین اعتبار صرف میشود، در حقیقت سرمایهگذاری برای شکل گیری جامعهای سالم و بارور به شمار میرود.
مدیر داخلی بیمارستان امام خمینی(ره) دهدشت تصریح کرد : روز سوم هفته سلامت با شعار " سواد سلامت، مادر، جوانی جمعیت، نسل توانمند" به جوانی جمعیت و آگاهسازی مادران اختصاص دارد. باید از هماکنون برای کاهش فشارهای ناشی از سالخوردگی جمعیت در آینده چارهاندیشی کنیم. هدف، صرفاً افزایش جمعیت نیست، بلکه تربیت نسلی آگاه و توانمند است.
سید علی اکبر اکبرپور سوپروایزر آموزش سلامت بیمارستان در این برنامه گفت : سواد سلامت زنان (Women’s Health Literacy) به معنای توانایی زنان در دسترسی، درک، ارزیابی و استفاده از اطلاعات سلامت برای تصمیمگیری مناسب درباره سلامت خود و خانوادهشان است. این مفهوم شامل آگاهی از مسائل بهداشتی، پیشگیری از بیماریها، مراقبتهای پزشکی و توانایی تعامل مؤثر با سیستم سلامت است.
وی تاکید کرد : سواد سلامت دارای ابعاد مختلف از جمله پیشگیری و مراقبت، حقوق سلامت، تغذیه و سبک زندگی سالم، سلامت روان، سلامت جنسی و باروری است و یکی از کلیدیترین عوامل در تضمین سلامت خانواده و جامعه است، مادران با سواد سلامت بالا میتوانند مراقبتهای دوران بارداری را به درستی انجام دهند، تغذیه مناسب برای خود و فرزندان را تأمین کنند، از خدمات بهداشتی به موقع استفاده کنند و نشانههای خطر بیماریها را تشخیص دهند.
سوپروایزر آموزش سلامت بیمارستان در خصوص نقش و اهمیت سواد سلامت مادران گفت : مادران با دارا بودن سواد سلامت، میتوانند در پیشگیری از بیماریهای واگیر و غیرواگیر نقش فعالی ایفا کنند و با این شیوه علاوه بر افزایش ضریب سلامت خانواده در ارتقای سلامت جامعه نیز تاثیر زیادی خواهند داشت.مادر بارداری که دارای سواد سلامت است، به راحتی از جنین خود محافظت میکند و میتواند فرزندی توانمند به دنیا آورد و جامعه از مواهب یک انسان سالم و قوی بهرهمند شود؛ آنطور که مشخص است سلامت مادران و دانش آنان در دستیابی جامعه به اهداف جوانی جمعیت موثر است و داشتن نسل توانمند، سرمایه گذاری برای آینده کشور محسوب میشود.
وی در پایان گفت : ترکیب سواد سلامت مادران، مدیریت هوشمندانه جوانی جمعیت و سرمایهگذاری روی نسل جوان میتواند جامعهای پویا، سالم و پیشرو ایجاد کند؛ این مثلث توسعه، نیازمند برنامهریزی بلند مدت و مشارکت تمام بخشهای جامعه است.
این برنامه با حضور در بخش های زایشگاه و جراحی زنان همراه بود که اهم موضوعات برنامه "سواد سلامت مادر، جوانی جمعیت، نسل توانمند" به پرسنل این بخش ها و بیماران بستری تشریح و پملت های آموزشی در اختیار پرسنل و بیماران قرار گرفت.