پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

متخصص مغز و اعصاب بیمارستان شهید رجایی گچساران اظهارداشت: سکته مغزی به اختلال در عملکرد مغز، ناشی از اختلال در خون‌رسانی به نسج مغز گفته می‌شود.

متخصص مغز و اعصاب بیمارستان شهید رجایی گچساران اظهارداشت: سکته مغزی به اختلال در عملکرد مغز، ناشی از اختلال در خون‌رسانی به نسج مغز گفته می‌شود.


 به گزارش روابط عمومی بیمارستان شهید رجایی گچساران، دکتر اکرم زارع گفت: چنانچه یکی از عروق خون‌رسان مغز به دلیل وجود لخته‌ای دچار انسداد شده و خون به یک ناحیه از مغز نرسد، آن ناحیه، عملکرد خود را از دست داده و سکته مغزی عارض می‌شود.


وی با بیان اینکه این عارضه درمان‌پذیر است در صورتی که بیمار به موقع به بیمارستان منتقل شود، ادامه داد:و اگر این عارضه به خوبی شناخته و به موقع و در زمان طلایی؛ " سه ساعت نخست بروز سکته" به بیمارستان منتقل شود، امکان درمان وجود دارد، اما بعد از زمان طلایی نمی‌توان کاری کرد.


وی اذعان داشت: در بیشتر افراد علائم سکته مغزی به سرعت و در عرض چند ثانیه یا چند دقیقه بعد از وقوع سکته خود را نشان می‌دهند.


متخصص مغز و اعصاب بیمارستان شهید رجایی گچساران اذعان داشت: علایم سکته مغزی بستگی به قسمتی از مغز دارد که دچار گرفتاری شده‌است.


دکتر زارع با اشاره به اینکه 30 درصد سکته های مغزی در سنین زیر 50 سال رخ می دهد، اذعان داشت: سن بروز سکته های مغزی در کشور پایین امده است.


وی افزود: شایع‌ترین علایم سکته مغزی شامل انحراف صورت است بگونه ای که شخص به صورت ناگهانی دچار انحراف در یک سمت صورت شود.


وی در ادامه به برخی بیماری های مزمن که سبب افزایش احتمال بروز سکته مغزی می شوند، اشاره کرد و گفت: بیماری های مزمن شامل فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت و چاقی است و کنترل و درمان بیماری های مذکور احتمال بروز سکته مغزی را به میزان زیادی کاهش می دهد.


این متخصص مغز و اعصاب یاد آورشد: عوامل خطر زایی چون رفتارهای نامناسب همانند سیگار کشیدن، عدم تحرک، فعالیت جسمانی نامناسب و نوشیدن الکل خطر بروز سکته مغزی را به شدت افزایش می دهند.


دکتر زارع در خصوص اقدامات اولیه برای فردی که دچار هر یک از علائم سکته مغزی شد، اظهار داشت: علائم سکته مغزی را نباید نادیده گرفت حتی اگر فقط یک علامت و یا علائم به صورت خفیف بروز داده شده و یا برطرف شدند بیمار باید سریعا به مرکز درمانی مراجعه نماید.


وی در پایان خاطر نشان کرد: فرصت را از دست ندهید، هر یک دقیقه حیاتی است پس فورا به پزشک مراجعه کنید و اگر یک یا چند تا از علائم سکته مغزی را برای بیش از چند دقیقه داشتید، با اورژانس 115 تماس بگیرید و زمان شروع علائم سکته مغزی را به پزشک اعلام نمایید.5