متخصص اطفال دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: شیرخوارانی که از شیر مادر تغذیه می کنند، در بزرگسالی از لحاظ ذهنی و روانی وضعیت بهتری نسبت به شیرخواران شیر خشک دارند.
متخصص اطفال دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: شیرخوارانی که از شیر مادر تغذیه می کنند، در بزرگسالی از لحاظ ذهنی و روانی وضعیت بهتری نسبت به شیرخواران شیر خشک دارند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر بهرام محمدی با بیان اینکه هفته جهانی تغذیه با شیر مادر دهم تا شانزدهم مرداده ماه سالجاری با شعار " حمایت همه جانبه از مادران برای تداوم شیردهی؛ باهوش و قوی با شیر مادر" نامگذاری شده، افزود: هرساله ازسوی سازمان بهداشت جهانی اول آگوست را هفته جهانی شیر مادر نامگذاری می کنند.
وی با بیان اینکه تغذیه با شیر مادر سبب تقویت رابطه عاطفی مادر و کودک می شود،اذعان کرد: احتمال ایجاد بیماری های زردی، آسم، آلرژی، اگزما و بیماری های اسهالی در شیرخوارانی که در بدو تولد از شیر مادر تغذیه می کنند، بسیار کمتر از کودکانی است که با شیر خشک تغذیه می شوند.
دکتر محمدی ادامه داد: به علت تغییراتی که در متابولیسم کلسترول در شیرخواران شیر مادرخوار ایجاد می شود، احتمال ابتلاء به بیماری های قلبی و عروقی در سنین بالا به مراتب کمتر از دیگر شیرخواران استفاده کننده از شیر خشک است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به اینکه در اسلام نیز تغذیه با شیر مادر تا دوسالگی تاکید شده، یادآور شد: کودکانی که از شیر مادر استفاده می نمایند نسبت به کودکانی که از شیر خشک استفاده می کنند ضریب هوشی و آی کیوی بالاتری دارند.
آغوز، اولین واکسن برای شیر خواران
دکتر محمدی با بیان اینکه آغوز اولین واکسن برای شیرخواران بوده و از خواص بالایی برخوردار است، ابراز داشت: آغوز شیر کم حجم، غلیظ و زرد رنگی است که از بدو تولد نوزاد، مادر به کودک می دهد.
وی اضافه کرد: آغوز دارای انواع پروتئین و آنتی بادی هایی است که به عنوان اولین واکسن برای مقابله با بیماری ها در ساعات اولیه، نوزاد از مادر دریافت می کند.
متخصص اطفال دانشگاه علوم پزشکی استان اذعان کرد: این شیر با وجود حجم کم و رنگ زردی که دارد موجب ایجاد زردی در نوزاد نمی شود.
وی در ادامه با بیان اینکه این شیر، تامین کننده نیاز نوزاد بوده و طی چند روز با تکرر شیردهی و افزایش تولید و ترشح شیر مادر، از حالت زرد رنگ خارج می شود، گفت: با توجه به اینکه در ابتدای شیردهی، شیر حالتی آبکی داشته و مادران فکر می کنند که ارزش غذایی شیر آنها کم است، توصیه می شود در یک شیردهی موفق همه شیر موجود در سینه مادر به نوزاد داده شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی استان، افزود: به مرور با تکررشیردهی غلظت پروتئین و چربی های شیر افزایش می یابد و مستلزم آن است که شیر انتهایی(شیر پسین سینه) به نوزاد داده شود.
شیر مادر برای تامین نیاز های کودک، کافی است
دکتر محمدی با اشاره به اینکه تکرر شیردهی و افزایش مدت زمان آن به میل شیرخوار، سبب افزایش تولید شیر می شود، خاطرنشان کرد: شیر مادر به تنهایی تغذیه کاملی برای شیرخوار است و تا 4 الی 6 ماه اول زندگی به همراه مکمل های ویتامین A+D و مولتی ویتامین پاسخگوی نیاز های بدن شیرخوار است.
وی یادآور شد: در مناطق گرمسیری برای تامین میزان آب بدن شیرخوار هیچ نیازی به استفاده از مواد جانبی مانند شیرخشک، آب، آب قند و دارو های گیاهی نیست و مادر با افزایش دفعات شیردهی می تواند نیازهای شیرخوار را برطرف کند.
احتمال آلودگی در شیر مادر بسیار ضعیف است
متخصص اطفال دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: شیر مادر از منبعی تولید می شود که احتمال آلودگی آن بسیار ضعیف و همیشه در دمای مناسب و در دسترس است.
دکتر محمدی ادامه داد: شیر خشک نیاز به آماده سازی دارد و احتمال آلودگی آن نسبت به شیر مادر بیشتر بوده، در نتیجه درصد ابتلاء به بیماری های آلرژیک و بیماری های اسهالی را نیز افزایش می دهد.
وی افزود: مصرف شیر خشک علاوه بر اینکه احتمال ابتلاء به بیماری ها را در کودک افزایش می دهند، از لحاظ منافع اقتصادی نیز هزینه های زیادی را به خانواده ها تحمیل می کند.
سلامتی مادران با تکرر شیردهی
وی در پایان با بیان اینکه تغذیه با شیر مادر، علاوه بر سلامت جسمی و روحی کودک موجب سلامتی مادر نیز می شود، ابراز داشت: تغذیه نوزاد با شیر مادر سبب کاهش احتمال ابتلاء به سرطان های سینه و تخمدان، کم خونی و بیماری های مربوط به رحم در مادران می شود.
انتهای پیام/س. حسینی