کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوچ، گفت: محصولات شیرین به ویژه قند و شکر، ارزان ترین، سریع ترین و مشکل زا ترین منابع انرژی مواد غذایی محسوب می شوند.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوچ، گفت: محصولات شیرین به ویژه قند و شکر، ارزان ترین، سریع ترین و مشکل زا ترین منابع انرژی مواد غذایی محسوب می شوند.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، رویا یوسفی، زیاده روی در مصرف شیرینی جات را موجب بروز مشکلات بسیاری عنوان و ابرلز کرد: نیاز شدید به مصرف خوراکی های شیرین، احساس تنبلی در طول روز، افزایش وزن و سطح کلسترول خون، کاهش سطح حافظه و مشکلات پوستی را از علائم مصرف بیش از حد مصرف شیرینی جات اعلام نمود.
وی تاکید کرد: ابتلا به دیابت، بیماری قلبی و عروقی، چاقی، اختلال در مغز، ضعف سیستم ایمنی، افزایش قندخون، پوسیدگی دندان و سوءتغذیه از پیامد های مصرف بیش از حد مواد قندی است.
وی اظهار داشت: اگرچه بسیاری از افراد اعتیاد به شیرینی ها را همچون اعتیاد به سیگار و یا الکل جدی نمی گیرند، اما مطالعات نشان می دهند که اعتیاد به مواد قندی ساده در مواردی می تواند عوارض بیشتری نسبت به اعتیاد به الکل و سیگار داشته باشد.
یوسفی اضافه کرد: مصرف گروه های پروتئین دار در وعده غذایی صبحانه با توجه به دیر هضم بودن آن ها و ماندگاری بیشتر در معده، موجب ثابت نگه داشتن قند خون و کاهش میل به خوردن تنقلات و شیرینی جات در طول روز می شود.
وی ورزش و فعالیت بدنی را روشی مناسب در جهت غلبه بر وابستگی های شدید غذایی ذکر نمود و بیان کرد: فعالیت های بدنی نه تنها موجب سلامت فیزیکی بدن شده، بلکه تقویت قوای ذهنی را نیز به همراه خواهد داشت.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوچ بر نوشیدن مقادیر زیاد آب در طول روز تاکید کرد و یادآور شد: مصرف نوشابه، آبمیوه و نوشیدنی های انرژی زا موجب افزایش میل و رغبت به مصرف مواد قندی خواهد شد.
وی اذعان داشت: احساس خستگی با مصرف مواد قندی ارتباط مستقیم داشته و افرادی که خواب کافی ندارند بیشتر در معرض مصرف مواد قندی قرار خواهند گرفت.
وی در پایان مصرف مواد خوراکی که بر روی بسته بندی آن ها جملات عاری و بدن قند درج شده را توصیه و خاطر نشان کرد: بسیاری از تولیدکنندگان از درج کلمه قند و یا شکر بر روی محصول خودداری کرده و نامهایی همچون ذرت فروکتوز، سوکروز، دکستروز، مالتوز، لاکتوز و یا ملاس را درج میکنند که در واقع تمامی این ها همان محصولات حاوی شکر با نام دیگر هستند.6