پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز پنجشنبه ، 1403/09/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

مدیر آزمایشگاه کنترل کیفی، مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: سرطان یک بیماری چند وجهی است که یکی از علل اصلی مرگ و میر در کشورهای توسعه یافته است.

مدیر آزمایشگاه کنترل کیفی، مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: سرطان یک بیماری چند وجهی است که یکی از علل اصلی مرگ و میر در کشورهای توسعه یافته است.


به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی استان؛ دکتر امیر پیکر افزود: در سراسر جهان از هر هشت مرگ یک مورد به دلیل سرطان می باشد. در ایالات متحده آمریکا بعد از بیماری قلبی، بیماری سرطان بیشترین علل مرگ و‌میر را داشته و تقریبا از هر چهار مرگ یک مورد را شامل می‌شود.


وی تصریح کرد: به پیش بینی سازمان جهانی در صورتی که اقدام فوری در این زمینه صورت نگیرد تا سال ۲۰۳۰ بیش از۸۰ درصد مرگ و میر بشر به دلیل بیماری سرطان خواهد بود که این امر بیشتر در کشور های کم درآمد و کمتر توسعه یافته مشاهده خواهد شد.


دکتر پیکر با بیان اینکه با وجود پیشرفت علم، مرگ و میر ناشی از اشکال رایج سرطان هنوز به طور غیر قابل قبولی ادامه دارد، خاطرنشان کرد: امروزه ترکیبات طبیعی، شیمیایی یا غیر مصنوعی برای مسدود کردن،معکوس کردن یا جلوگیری از توسعه سرطان های مهاجر استفاده می شوند.


وی اضافه کرد: طبق نظریه بقراط، سلامتی مثبت، مستلزم شناخت ساختار اولیه انسان و قدرت غذاهای مختلف است. چه غذاهای طبیعی و چه آنهایی که تهیه آنها ناشی از مهارت های انسانی است.


وی ادامه داد: چیزی که بقراط آن را ساختار اولیه انسان نامید، ما امروزه آن را ژنتیک می نامیم . ضمنا غذاهای ناشی از مهارت انسانی را می‌توان با رژیم غذای امروزی برابر دانست.


مدیر آزمایشگاه کنترل کیفی، مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: معمولا به طور کلی می‌توان گفت که سرطان ها به یکی از سه راه؛۱-رژیم غذایی نادرست، ۲-استعداد ژنتیکی و ۳-از طریق محیط پیرامون ایجاد می گردند.


وی تاکید کرد: حداقل ۳۵ درصد از سرطان ها در سراسر جهان به دلیل رژیم غذایی نادرست ایجاد می‌شوند و در مورد سرطان روده بزرگ، رژیم غذایی ممکن است ۸۰ درصد موارد را تشکیل دهد. وقتی یک فرد الکل و سیگار را به رژیم غذایی خود اضافه کند این درصد ممکن است تا ۶۰ افزایش یابد.


دکتر پیکر با بیان اینکه استعداد ژنتیکی در ایجاد سرطان به حدود ۲۰ درصد می رسد، افزود: بنابراین می‌توانیم بگوییم که اکثر سرطان ها با مجموعه ای از سرطانزاهای محیطی مرتبط هستند.


وی ابراز داشت: بر طبق مطالعات محققین در سال ۱۹۸۱ مهم ترین عوامل سرطان زای محیطی، آلودگی هوا، آب، تششعات و داروها گزارش شده اند.


دکتر پیکر افزود: بسیاری از محصولات طبیعی به عنوان محافظ شیمیایی دربرابر سرطان های رایج در سراسر جهان در دسترس هستند. بخش عمده ای از این محصولات آنتی اکسیدان های قوی هستند، برخی دیگر، ترکیبات فنلی هستند و بقیه شامل گروه های واکنشی هستند که خاصیت محافظتی دارند. این محصولات طبیعی در سبزیجات، میوه ها، عصاره های گیاهی و گیاهان یافت می‌شوند.


مدیر آزمایشگاه کنترل کیفی، مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: یکی از شاخصه های اولیه بیماری سرطان افزایش تقسیم سلولی است که بعضا منجر به تشکیل تومورهای بدخیم می گردند.


وی با بیان اینکه شیمی درمانی یکی از راه های مقابله با سرطان های مختلف می باشد، خاطر نشان کرد: هدف نهایی شیمی درمانی سرطان، تولید داروهای انتخابی است که می توانند سلول های تومور بدخیم را از بین ببرند یا آنها را به نحوی خوش خیم کنند، بدون اینکه سلولهای طبیعی را تحت تاثیر قرار دهند.


دکتر پیکر اظهار داشت: داروهای گیاهی اولین داروهایی بودند که به دلیل متابولیت ثانویه و قدرت مهار تقسیم سلولی برای درمان سرطان استفاده می شدند.


وی تصریح کرد: مطالعات مربوط به اثرات رژیم غذایی بر میزان خطر وهمچنین پیشرفت انواع سرطان ها، نشان می‌دهد که خوردن بیش از اندازه گوشت قرمز و فرآوری شده باعث افزایش خطر ابتلا به انواع سرطان های گوناگون می گردد.


دکتر پیکر با اشاره به اینکه مصرف کلسیم، فیبرو غلات کامل ارتباط مستقیمی با کاهش میزان سرطان ها دارد، تاکید کرد: برعکس آن مصرف چربی های اشباع شده افزایش ابتلا به انواع سرطان ها را در بردارد.


مدیر آزمایشگاه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج یادآور شد: درنهایت، می‌توان گفت که عادات غذایی مناسب مثل مصرف انواع مختلف میوه و سبزیجات،هویج، کدوتنبل و همچنین مصرف پری بیوتیک و پروبیوتیک ها و استفاده از مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان می‌تواند تاثیر مثبتی بر بهبود یا کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان ها را داشته باشد.


وی در پایان گفت: این ترکیبات می‌توانند اثر غلظت موثر داروی درمان سرطان را تقویت کرده و اثرات نامطلوب آن را به حداقل برسانند.