معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بر ضرورت پیشگیری و مقابله با مسمومیتهای قارچی تاکید کرد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بر ضرورت پیشگیری و مقابله با مسمومیتهای قارچی تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر امام بخش قاعدی اظهار کرد: از مصرف قارچهاي خودرو بهخصوص قارچهایی که در کنار تنها درختان (علی الخصوص درختان خشک شده) میرویند و يا قارچهاي جمع آوري شده توسط افراد عادي و يا به صورت فلهاي عرضه ميشوند، خودداري كنيد.
وی افزود: شناسايي انواع خوراكي قارچ از انواع سمي بر اساس خصوصيات ظاهري مانند شكل، رنگ، بو، قوام و مزه مشكل بوده و تنها توسط متخصصان و كارشناسان مجرب قارچ شناسي و گياهشناسي امكانپذير است، ضمن اینکه مصرف قارچها توسط پرندگان و ساير جانوران اهلي و وحشي نشان دهنده غيرسمي بودن قارچ براي انسان نیست.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اضافه کرد: برخي از روشها و معيارهاي سنتي مانند تغيير رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، يا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رويش قارچ معيار علمي و صحيحي براي تشخيص عدم سميت قارچ در همه موارد نيست.
دکتر قائدی با بیان اینکه هرگز قارچها را به صورت خام و به مقدار زياد مصرف نكنيد، بیان کرد: برخي از سموم موجود در قارچها مقاوم به گرما بوده و فرآيندهاي آماده سازي غذا مانند كباب كردن، آب پز كردن، سرخ كردن، بخار پز كردن قادر به تخريب كامل مواد سمي موجود در قارچ نیست.
وی در ادامه تصریح کرد: در صورت بروز علايم و نشانههاي گوارشي (تهوع، استفراغ و اسهال) به صورت تاخيري (۱۲-۵ ساعت پس از مصرف خوراكي قارچ)، هرچه سريعتر بيمار را به مركز درماني تخصصي سم شناسي باليني و مسموميتها منتقل كنيد.
وی ادامه داد: در مواردی که علائم گوارشی بصورت تاخیری (با فاصله بیش از ۶ ساعت از مصرف قارچ) رخ دهد این دسته از قارچها سمیت به مراتب بیشتری دارند و علت اصلی نارسایی حاد کبدی و مرگ تعدادی از هموطنانمان نیز همین مسئله بوده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به اینکه انتقال سريع بيمار مسموم به يك مركز درماني تخصصي مسموميتها امكان درمان موفقيت آميز را افزايش ميدهد، یادآور شد: در صورت امكان، نمونه باقي مانده قارچ مصرف شده توسط بيمار را براي شناسايي كادر پزشكي در بيمارستان به همراه داشته باشيد.
انتهای پیام/