پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1403/09/05

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج مصرف درست آنتی‌بیوتیک ها را برای حفظ سلامتی و مبارزه با مقاومت آنتی‌بیوتیکی ضروری عنوان کرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه؛ دکتر رحمت اله افشار گفت: مصرف درست آنتی‌بیوتیک نه‌تنها به حفظ سلامتی ما و مبارزه با مقاومت آنتی‌بیوتیکی کمک می‌کند بلکه تضمین می‌کند که این داروهای نجات‌دهنده، برای نسل‌های آینده نیز در دسترس خواهند بود.

وی تصریح کرد: مصرف درست آنتی‌بیوتیک نه‌تنها به حفظ سلامتی ما و مبارزه با مقاومت آنتی‌بیوتیکی کمک می‌کند بلکه تضمین می‌کند که این داروهای نجات‌دهنده، برای نسل‌های آینده نیز در دسترس خواهند بود. در صورت عدم نیاز به آنتی‌بیوتیک، چنانچه خودسرانه مصرف شود، نه‌تنها سودی حاصل بیمار نمی‌شود بلکه عوارض جانبی ناشی از مصرف، می‌تواند باعث آسیب شود زیرا آنتی‌بیوتیک‌ها هم مانند همه داروها، اثرات جانبی دارند که برخی از این موارد می‌توانند جدی باشند.

وی افزود: مقاومت آنتی‌بیوتیکی به این معنا نیست که بدن نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم می‌شود؛ به این معنی است که باکتری‌ها در حال افزایش توانایی جهت غلبه بر آنتی‌بیوتیک‌هایی هستند که برای از بین بردن آن‌ها طراحی‌شده‌اند.

دکتر افشار اظهار داشت: هنگامی‌که باکتری‌ها مقاوم می‌شوند، آنتی‌بیوتیک‌ها نمی‌تواند با آن‌ها مبارزه کند و باکتری‌ها تکثیر می‌شوند. درمان باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک، دشوارتر است و می‌تواند به افراد دیگر سرایت کند.

دکتر افشار عنوان کرد: هرگز آنتی‌بیوتیک‌های خود را برای استفاده بعدی ذخیره نکنید یا آن‌ها را با خانواده یا دوستان به اشتراک نگذارید اگر به آنتی‌بیوتیک نیاز دارید، آن‌ها را دقیقا همان‌طور که تجویزشده است مصرف کنید.

وی افزود: به یاد داشته باشید، قطع مصرف آنتی‌بیوتیک یا تغییر دستور مصرف آن، تنها می‌بایست با مشورت پزشک صورت پذیرد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج خاطرنشان کرد: اگر هرگونه سوالی در مورد آنتی‌بیوتیک‌های خوددارید با پزشک یا داروساز در مورد عوارض جانبی یا وجود تداخلات دارویی احتمالی با سایر داروهای مصرفی خود، مشورت کنید.