پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز سه شنبه ، 1404/02/02

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس برنامه بیماری قابل پیشگیری با واکسن معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت: واکسن فلج اطفال به دو صورت خوراکی (قطره) و تزریقی تولید می شود و هر دو نوع این واکسن، کاربردی و موثر هستند.

کارشناس برنامه بیماری قابل پیشگیری با واکسن معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت: واکسن فلج اطفال به دو صورت خوراکی (قطره) و تزریقی تولید می شود و هر دو نوع این واکسن، کاربردی و موثر هستند.


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، میثم بهنام پور افزود: بهترین ابزار برای پیشگیری از بروز این بیماری، واکسیناسیون فلج اطفال است و در کشور ما واکسن خوراکی فلج اطفال که تولید داخل بوده و همچنان در 6 نوبت از بدو تولد تا 6 سالگی استفاده می شود.


وی تصریح کرد: در سال 1394 سازمان جهانی بهداشت به همه کشورهای دنیا که از واکسن خوراکی استفاده می کنند، توصیه کرد به منظور آمادگی برای مراحل انتهایی ریشه کنی فلج اطفال، یک نوبت واکسن تزریقی فلج اطفال به برنامه واکسیناسیون کودکان اضافه شود.


وی ادامه داد: بنا به این توصیه و مصوبه کمیته کشوری، ایمن سازی با یک نوبت واکسن تزریقی فلج اطفال در سن 4 ماهگی به برنامه معمول واکسیناسیون کودکان اضافه شد.


بهنام پور اذعان داشت: با توجه به مصوبه کمیته کشوری ایمن سازی، مقدار نیاز در دنیا به شدت افزایش یافت و شرکت های تولید کننده که متعهد به تامین نیاز شده بودند، نتوانستند به تعهدات خود و تامین همه  واکسن مورد نیاز عمل نمایند که در اوایل سال 1395، تامین این واکسن برای حدود 55 کشور در دنیا با مشکل مواجه شد و یکی از این کشورها، ایران بود.


کارشناس برنامه بیماری قابل پیشگیری با واکسن معاونت بهداشتی استان، گفت: با وجود تمام این کمبودها در سال 1395، در پر خطرترین مناطق کشور یعنی استان های همجوار با کشورهای افغانستان، پاکستان و استان های پرتردد و مهاجر پذیر از این دو کشور شامل استان های خراسان جنوبی، رضوی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و قم تزریق واکسن فلج اطفال در 4 ماهگی ادامه یافت ولی برای سایر استان ها امکان تامین واکسن تزریقی فلج  اطفال به دلیل کمبود جهانی این واکسن، ممکن نبود.


وی اضافه کرد: با پیگیری های وزارت بهداشت و بهبود نسبی تولید واکسن در سطح جهانی، واکسن مجدداً تامین و از شهریور 1397 همه کودکان در سن 4 ماهگی واکسن تزریقی فلج  اطفال را علاوه بر سایر واکسن ها دریافت می نمایند.


وی ادامه داد: با توجه به وقفه 2 و نیم ساله تزریق واکسن فلج اطفال، فراخوانی جهت مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی برای دریافت یک نوبت واکسن تزریقی فلج اطفال برای افرادی که دریافت نکرده اند، صورت گرفته است با توجه به اینکه همچنان وضعیت تولید واکسن در دنیا با محدودیت مواجه است امکان تامین همه مقدار واکسن مورد نیاز میسر نبود.


بهنام پور یادآور شد: بخشی از واکسن امسال تامین و مابقی در سال آینده برای تامین آنها اقدام می شود که در حال حاضر، برای متولیدین سال1395 به بعد در 9 استان بوشهر، اصفهان، فارس، یزد، مرکزی، گلستان، خراسان شمالی، تهران و البرز که در اولویت دوم با خطر متوسط دسته بندی شده اند این طرح اجرا می شود.


وی  اظهار داشت: برای کودکان متولد سال 95 سایر استان های کشور (استان های کم خطر ) در ماه های آینده نیز اقدام می شود تا برنامه واکسیناسیون فلج اطفال به روال عادی خود برگردد.


بهنام پور در پایان خاطر نشان کرد: آخرین مورد بیماری فلج اطفال کشور در سال 1379 رخ داد که وارده از کشور افغانستان بود و بعد از آن هیچ موردی از این بیماری در کشور رخ نداده و پاک بودن کشور ما از بیماری فلج اطفال همه ساله به تایید سازمان جهانی بهداشت رسیده است.5