پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز سه شنبه ، 1403/09/06

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

طریقه سالم سازی سبزیجات و میوه جات

 


به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج ، حمید حکمت منش کارشناس ارشد بهداشت محیط این مرکز درمانی نحوه سالم سازی سبزیجات و میوه جات را تشریح کرد:



مرحله اول: پاک سازی
در این مرحله میوه ها یا سبزی ها را با دقت و به خوبی پاک نموده تا گل ولای و مواد زاید و الیاف خراب و قسمت های گندیده آن به طورکامل برطرف شود و سپس در آب تمیز و سالم شستشو می دهیم.
مرحله دوم: انگل زدایی
در این مرحله در یک ظرف با توجه به مقدار و حجم میوه یا سبزی پاک شده آب ریخته وسپس به ازای هر یک لیتر آب ۳ تا ۵ قطره مایع ظرف شویی اضافه نموده و به هم می زنیم و به مدت ۵ دقیقه میوه وسبزی را به طور کامل درکفاب قرار داده و دوباره میوه ها یا سبزی ها را باآب تمیز و سالم شستشو داده تا تخم انگل ها جدا شود.
مرحله سوم: ضدعفونی
 در این مرحله برای از بین بردن میکروب های بیماری زا، به ازای هر ۵ لیتر آب به مقدار یک گرم پودر پرکلرین درظرف آب ریخته وصبر می کنیم تا خوب حل شود و سپس به مدت ۵ دقیقه میوه یا سبزی های انگل زدایی شده را درآن قرارمی دهیم. اگر پرکلرین در دسترس نباشد می‌توانید از یک قاشق مرباخوری آب ژاول ۱۰ درصد یا ۲ قاشق مرباخوری آب ژاول ۵ درصد استفاده کنید. ضمنا سایر گندزداهای موجود در بازار که دارای مجوز از وزارت بهداشت هستند نیز قابل استفاده اند که در این‌گونه موارد باید مطابق دستورالعمل مندرج بر روی بسته‌بندی اقدام کرد.
مرحله چهارم: آبکشی یا شستشوی نهایی
دراین مرحله پس ازانجام ضدعفونی میوه ها یا سبزیجات، آن ها را دوباره در ظرف آب تمیز و سالم ریخته تا باقی مانده محلول پرکلرین یا مواد ضدعفونی از میوه یا سبزی ها جدا شود. پس از شستشوی نهایی با اطمینان می توان میوه ها یا سبزی ها را میل نمود


حمید حکمت منش در پایان توصیه نمود : با توجه اینکه سبزیجات و میوه جات یکی از ارکان اصلی سبدغذایی می باشند و باید روزانه مصرف شوند لذا توصیه می شود به دلیل انتقال آلودگی های میکروبی و انگلی مراحل سالم سازی سبزیجات و میوه جات جدی گرفته شود.