مدیر امور بیماری ها و تعالی خدمات بالینی گفت: متاسفانه در پاندمی بیماری کووید 19 شاهد بروز بیماری موکور مایکوزیس در بیماران مبتلا به کووید 19 هستیم.
مدیر امور بیماری ها و تعالی خدمات بالینی گفت: متاسفانه در پاندمی بیماری کووید 19 شاهد بروز بیماری موکور مایکوزیس در بیماران مبتلا به کووید 19 هستیم.
به گزارش روابط عمومی معاونت درمان؛ دکتر مرادی اشکال مختلف بیماری موکور مایکوزیس را موکور مایکوزیس رینو سربرال، ریوی، گوارشی و جلدی عنوان کردئ و اذعان داشت: نوع جلدی آن بیشتر در بیماران مبتلا به کووید 19 مشاهده گردیده است.
وی با اشاره به نقش بیماری کووید در ظهور این بیماری تصریح کرد: به دلیل سرکوب سیستم ایمنی، مصرف کورتون ها و قند خون کنترل نشده در بیماران کوویدی، شاهد بروز بیماری موکور مایکوزیس در این بیماران می باشیم.
دبیر کمیته علمی دانشگاهی موکور همچنین افزود: در بیماران مبتلا به کووید بیشتر نوع موکور مایکوزیس سربرال و اور فاشییال وجود دارد.
وی همچنین گفت: این نوع از بیماری موکور مایکوزیس، بیشتر دهان، سینوس بینی و صورت بیمار را درگیر می کند.
وی در ادامه بیان داشت: بیماری موکور مایکوزیس رینو سربرال در صورتی که در بیماران تشخیص داده نشود، به سرعت منجر به مرگ و میر شده و دارای علائمی از قبیل ورم غیر قرینه صورت، پهن شدن پل بینی و ترشحات خونابه ای بینی می باشد.
مدیر امور بیماری ها و تعالی خدمات بالینی اظهار داشت: به محض بروز این بیماری در بیماران مبتلا به کووید، در راستای سیاست های وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی کمیته ای با هدف تشخیص، پایش و نظارت بر توزیع داروهای بیماری مذکور در سطح دانشگاه تشکیل گردیده و این کمیته به تناسب نیاز درمانی دانشگاه با حضور متخصصین ENT، چشم و عفونی و کارشناسان امر، موارد گزارش شده نظیر بروز علائم مشکوک به این بیماری و شرایط حاد بیماران مبتلا به موکور را براساس آخرین دستورالعمل های ابلاغی علمی تایید شده بررسی و تصمیمات مقتضی گرفته و ابلاغ می گردد.