پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز یکشنبه ، 1404/01/31

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

مدیر آزمایشگاه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: مواد افزودنی و نگهدارنده های موجود در غذاهای تجاری امروزه به طور معمول تاییدیه سازمان غذا و دارو (FDA) را دریافت کرده اند.

مدیر آزمایشگاه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: مواد افزودنی و نگهدارنده های موجود در غذاهای تجاری امروزه به طور معمول تاییدیه سازمان غذا و دارو (FDA) را دریافت کرده اند.


به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ مهندس امیر پیکر افزود: برخی از مواد نگهدارنده در مقادیر زیاد عوارض جانبی ناسالم دارند. اما برخی دیگر از نگهدارنده ها در صورت استفاده صحیح می توانند مزایای بیشتری داشته باشند.


وی اذعان داشت: مصرف بیش از حد دو ماده نگهدارنده می تواند باعث ایجاد مشکلات جدی در سلامت انسان مانند سرطان، مشکلات گوارشی و غیره شود. نیتریت سدیم ممکن است در سیستم هضم انسان به نیتروس اسید تبدیل شود و ثابت شده است که این ماده با میزان بالای سرطان در حیوانات آزمایشگاهی ارتباط دارد. علاوه بر این نیترات ها و نیتریت ها ممکن است خطر ابتلا به دیابت، اسهال و عفونت های دستگاه تنفسی را در کودکان افزایش دهند.


مهندس پیکر تاکید کرد: آلرژی به اسید بنزوئیک و بنزوات سدیم می تواند واکنش های شدیدی ایجاد کند. حتی نمک نیز که بدن به مقدار کم به آن احتیاج دارد، در صورت پرخوری منظم می تواند در بروز بیماری های قلبی عروقی نقش داشته باشد.


وی خاطر نشان کرد: مواد نگهدارنده آنتی اکسیدان پروپیل گالات(PG) و ترت بوتیل هیدروکینون (TBHQ)مواد نگهدارنده آنتی اکسیدانی هستند که به جلوگیری از فساد چربی ها و روغن ها کمک می کنند. طبق آمار مرکز علمی مرتبط با منافع عمومی، مطالعات حیوانی نشان می دهد که دوزهای کم PG ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. همچنین TBHQ در مطالعات انجام شده روی موش شیوع تومور را افزایش می دهد. برای تعیین تأثیرات این مواد نگهدارنده بر سلامت انسان، تحقیقات بیشتری لازم است.