رئیس گروه واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان، گفت؛ شکل گیری عادات و رفتار تغذیه ای صحیح در دوران کودکی یکی از عوامل موثر در پیشگیری و کاهش خطر ابتلا به برخی از بیماری های غیرواگیر در بزرگسالی است.
رئیس گروه واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان، گفت؛ شکل گیری عادات و رفتار تغذیه ای صحیح در دوران کودکی یکی از عوامل موثر در پیشگیری و کاهش خطر ابتلا به برخی از بیماری های غیرواگیر در بزرگسالی است.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، فرشته بوستانی افزود؛ اضافه وزن، چاقی، بیمارهای قلبی و عروقی، دیابت، فشار و چربی خون بالا و اختلال در چربی خون، از مهمترین بیماری های غیرواگیر در بزرگسالی محسوب می شوند.
وی با بیان اینکه ذائقه افراد در کودکی به ویژه در سنین زیر 5 سال شکل می گیرد، تصریح کرد؛ عادت به مصرف غذاهای آماده و رستورانی، مصرف تنقلات کم ارزش، فست فود ها، غذاهای پرچرب و غذاهای پرنمک از عوامل موثر در ایجاد اضافه وزن و چاقی در کودکان هستند.
بوستانی با اشاره به اینکه ذائقه سازی کودکان باید از زمان شروع به غذای کمکی (پایان 6 ماهگی) آغاز شود، ادامه داد: به عنوان مثال، اگر به کودک غذای بی نمک داده شود کم کم به خوردن غذاهای بی نمک یا کم نمک عادت خواهد کرد و یا اگر از اول به جای غذاهای چرب و سرخ شده از انواع غذاهای آب پز ،تنوری و بخارپز استفاده شود، کودک به مصرف غذاهای کم چرب عادت خواهد کرد.
وی با بیان اینکه میان وعده غذای مختصری است که بین دو وعده اصلی غذایی باید به کودک داده شود، اظهار داشت: ذرت، حبوبات بو داده خانگی کم نمک، انواع مغزهای خام و بو نداده، میوه های خشک و تازه، ساندویچ های پنیر و گردو، گوجه، خیار، تخم مرغ و مرغ، دوغ بدون گاز و کم نمک، شیر و انواع ماست، کشک، بیسکویت های ساده و سبوس دار و حتی الامکان بدون کرم، کیک و کلوچه های خانگی مناسبترین میان وعده های توصیه شده برای کودکان هستند.
وی ابراز داشت: استفاده از چاشنی های مانند آب لیمو ترش و نارج تازه به مقدار خیلی کم در آخرین لحظات پخت غذای کمکی کودک، توصیه می شود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: استفاده از نمک در غذای کوک قبل از یک سالگی توصیه نمی شود و پس از یک سالگی استفاده از مقدار کمی نمک ید دار و تصفیه شده بلامانع است.6